Un dâmbovițean întors recent din Italia s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgențe din Târgoviște. Ar fi acuzat simptome de coronavirus

Publicitate

Ionuț Parghel

Un bărbat din Târgoviște, întors recent din Bergamo (Italia) ar fi acuzat simptome specifice de coronavirus. Acesta s-a prezentat, marți, la Spitalul Județean de Urgențe din Târgoviște, dar în urma investigațiilor la care a fost supus medicii au constatat că acesta nu a contactat virusul.

Potrivit adevărul.ro, conducerea Spitalului Județean a luat rapid măsurile necesare și apoi l-a investigat în cele mai mici amănunte pe târgoviștean. Cum nu a fost depistat cu acest virus, bărbatul a fost trimis acasă fără a se lua vreo măsură de izolare sau carantină.

Conform aceleiași surse, la nivelul județului Dâmbovița ar exista șapte persoane izolate la domiciliu după ce s-au întors din Italia. Se pare că singura legătură a lor cu virusul e că au revenit din Italia, dar nu din zonele afectate. Până acum niciuna dintre aceste persoane nu a prezentat simptome specifice virsului, însă toți au fost sfătuiți să nu iasă din case.

Aseară a fost confirmat primul caz de coronavirus în România

Pe de altă parte, miercuri seară, pe teritoriul României a fost confirmat oficial primul caz de infecție cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, ce a intrat în contact cu un italian diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj va fi tratat la Institutul Matei Balș din București. Starea bărbatului nu este gravă.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!