Ultima zi din 2019 și prima din 2020 au venit cu un val de situații de urgență

Publicitate

Trecerea din 2019 în 2020 a venit cu un val de situații de urgență la nivel național, dar și local.

Potrivit statisticilor, în ultima zi a lui 2019 și prima din 2020, s-au înregistrat 2.956 situaţii de urgenţă, pompierii au intervenit pentru stingerea a 263 incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, după cum a informat joi dimineaţa IGSU.

De asemenea, s-a intervenit în 81 de situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 186 misiuni de protejare a comunităţilor.

2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.

Răspunsul la urgenţele medicale şi misiunile de descarcerare a fost asigurat, la nivel naţional, prin intermediul celor peste 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare şi 43 autospeciale pentru victime multiple.

Totodată, în noaptea Anului Nou, echipajele de pompieri şi paramedici SMURD au asigurat, în sistem integrat, misiunile specifice, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare.

De revelion, 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice, iar în țară, din cauza utilizării necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, s-au produs un număr de 28 incendii.

Pentru minivacanţa de Revelion, sunt mobilizați peste 5.300 de pompieri zilnic.

În Dâmboviț, printre cele mai grave cazuri, se numără: un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Corbii Mari, a fost rănit grav în noaptea de Revelion, după ce o petardă i-a explodat în mână, o fetiță de 2 ani din Târgoviște a ajuns la spital după ce o petardă i-a provocat răni grave, iar la Pătroaia – comuna Crângurile, în prima zi a noului an, o fetiță de 10 a ajuns în stare gravă la Spitalul din Găești după ce a fost găsită inconștiență de părinți, între timp minora decedând.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!