Transbucegi, închis temporar din cauza viscolului! Avertismentul polițiștilor

Publicitate

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Bucegi a fost închis temporar! Începând de astăzi, de la ora 14.00, Transbucegi a fost închis din cauza viscolului. Sectorul de drum restricționat circulației rutiere este DN 71 – Cabana Dichiu – Piatra Arsă. Restricția de circulație va fi ridicată în funcție de fenomenele meteo manifestate în zonă.

După închiderea acestei șosele, cei care doresc în aceste zile să ajungă pe Platoul Padina-Peștera, pot utiliza ca rută ocolitoare drumul județean 714 – Sanatoriu Moroeni – Orzea – Zănoaga – Peștera.

Un comunicat cu privirea la închiderea șoselei Transbucegi a oferit  Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

“Având în vedere fenomenele meteo nefavorabile, respectiv viscol și vânt puternic, începând de astăzi, 8 februarie, ora 14.00, circulația rutieră va fi închisă pe drumul județean 713, pe sectorul cuprins între drumul național 71 – Cabana Dichiu – Piatra Arsă.

Conducătorii auto pot utiliza ca rută ocolitoare drumul județean 714 – Sanatoriu Moroeni – Orzea – Zănoaga – Peștera.

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto cu privire la faptul că, în conformitate cu prevederile art. 111 din H.G. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, este interzisă circulația participanților la trafic pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul.

În caz contrar puteți fi sancționat contravențional cu 2-3 puncte amendă (290-435 de lei) și 2 puncte penalizare”.

Un avertisment despre condițiile meteo nefavorabile din zona montană Bucegi a oferit, luni, și Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

“Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 22– 08 februarie, ora 20.00. Fenomene și zone vizate: viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!