Tragedie în familia laureatului Festivalului ”Crizantema de Aur” 2019. Apel de susținere

Publicitate

Tragedie în familia lui Samuel Barani, tânărul din Bistrița Năsăud care a cucerit în 2019 marele premiu și trofeul Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Crizantema de Aur de la Târgoviște.

În urma unui cumplit accident, care a avut loc la Cluj Npoca și a fost provocat de un tânăr din Republica Moldova, fratele lui Samuel Barani, Filip Barani, de numai 22 de ani, și-a pierdut viața, iar părinții – Daniel și Viorica Barani – sunt grav răniți. Tragedia a avut loc chiar de ziua lui Samuel Barani, când tânărul a împlinit 25 de ani.

Samuel Barani este masterand la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” și, din 2016, membru al Corului Operei Române din Cluj-Napoca.

Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” și-a transmis compasiunea pe contul de facebook și a demarat o campanie de ajutorare a tânărului Samuel Barani: ”Suntem alături de colegul nostru Sami Barani în aceste momente dureroase pricinuite de pierderea fratelui său de numai 22 de ani și starea gravă a părinților săi, victime ale unui accident rutier petrecut duminică seara (n.n. 9 februarie a.c.) în Cluj-Napoca. Comunitatea ANMGD și-a propus să sprijine familia îndoliată și într-o manieră practică. Astfel, cei care doriți vă puteți alătura inițiativei profesorilor noștri de a efectua donații către contul RO48INGB0000999904641788 – Samuel Cornel Barani. Ajutorul vostru contează!” – a fost mesajul Academiei, ai cărei membri sunt alături de tânărul lor coleg.

Și pe contul Operei Naționale Române din Cluj Napoca a fost postat mesajul: ”Susținem inițiativa Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca și suntem alături de colegul nostru, Sami Barani în aceste momente dificile. Vă încurajăm să sprijiniți această familie greu încercată cu o donație în contul afișat mai jos. RO48INGB0000999904641788 – Samuel Cornel Barani”.

Așadar, toți cei care vor și pot sunt invitați să-l ajute pe talentatul tânăr bistrițean să treacă mai ușor peste cumplita perioadă din viața sa.

(FOTO: Samuel Barani. Sursa: MDI TV; sursa FOTO accident: kanald)

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!