Toți dâmbovițenii trebuie să știe: ce pași să urmezi ca să ai un laptop “sănătos”

Sursă foto: unsplash.com
Publicitate

Laptopul a devenit ustensila cheie cu care toată lumea își face treaba. Nu numai atât, dar laptopurile sunt folosite atât la locul de muncă, cât și acasă pentru relaxare. Fie că este vorba de laptopul de serviciu primit de la compania ta, fie că este laptopul tău personal pe care te relaxezi uitându-te la seriale sau stând pe internet, este foarte important ca dispozitivul să fie întreținut pentru a evita surprize neplăcute în timp.

Dacă vrei ca laptopul tău să aibă o durată de viață cât mai lungă și să meargă cât mai bine, trebuie să știi că există trei elemente de bază de care ar fi bine să ții cont.

Ce trebuie să faci ca să asiguri laptopului tău o durată de viață cât mai mare

  1. Asigură-te că îl folosești cum trebuie
   Cel mai important lucru de menționat la un laptop este acela că ele se pot supraîncălzi foarte ușor dacă nu sunt utilizate cum trebuie. Supraîncălzirea poate avea consecințe grave pe termen lung iar pentru asta trebuie, în primul rând, să îți folosești laptopul corespunzător. Asta înseamnă că nu trebuie în niciun caz să îl ții pe pat sau la tine în brațe. Laptopul trebuie întotdeauna utilizat pe o suprafață plată și dură, de tipul unui birou sau al unei mese. Acest lucru îi va permite să se aerisească cum trebuie și va lăsa ventilatorul să funcționeze la capacitate maximă pentru a evita supraîncălzirea.
  2. Du-l la o curățare profesionistă măcar o dată pe an
   Chiar dacă vei avea grijă așa cum este indicat de laptopul tău, în mod inevitabil praful își va face drumul către el. Având în vedere că în orașe praful este peste tot, acest lucru nu poate fi evitat așa că cel mai bine ar fi să îl duci undeva unde cineva profesionist poate rezolva această problemă. Pentru curățarea pe loc a laptopului poți apela cu încredere la cei de la DepanareLaptop.ro. Nu va trebui să te desparți de dispozitivul tău, poți aștepta chiar acolo și îl vei primi înapoi proaspăt curățat de tot praful care cu siguranță se acumulase înăuntru. Această vizită te va scuti de multe griji și va prelungi durata de viață a laptopului tău așa că nu subestima importanța unei curățări profesioniste.
  3. Asigură-te că ai întotdeauna destul spațiu de stocare
   Un laptop care va merge cu o memorie aproape plină sau chiar plină constant nu va fi unul care te va ajuta într-un mod eficient sau pentru mult timp. Ca să te asiguri că dispozitivul tău rulează la parametri optimi, încearcă pe cât posibil să nu umpli spațiul de stocare pe care îl ai. Dacă totuși consideri că nu este de ajuns, poți oricând să îți cumperi un hard extern pentru a-ți pune el fișierele de care ai nevoie.

Așadar dacă vrei ca laptopul tău să meargă fără probleme și să te bucuri de el pentru o durată mai mare de timp, ține, în primul rând, cont de pașii de mai sus.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!