Top 5 motive pentru care MERITĂ să cumperi o mașină second hand

Publicitate

Achiziționarea unei mașini reprezintă un moment important în viața fiecărui om. Nu e ceva ce poți face zilnic și, cu siguranță, de-a lungul timpului îți vei aminti cu drag fiecare mașină ce ți-a aparținut și care a marcat o etapă importantă în parcursul evoluției tale ca om, ca profesionist.

A cumpăra o mașină reprezintă, în zilele noastre, o provocare uriașă, pe fondul gamei foarte diverse care este disponibilă pe piață. Pe de-o parte, paleta e extrem de variată în cazul mașinilor noi, dar cel puțin la fel de tentantă și pe piața second hand.

Cu atât de multe opțiuni disponibile, poate părea dificil, la prima vedere, să reușești să te orientezi și să iei decizia cea mai potrivită pentru tine.

Între o mașină nouă și una rulată, vei putea face întotdeauna comparații, găsind argumente pro și contra pentru orice alegere ai face, însă iată cele mai importante cinci motive pentru care merită să ai în garaj o mașină deja rulată, în detrimentul uneia noi:


Motive pentru care sa alegi o masina second-hand

  1. Mașinile rulate au un preț mai accesibil

Chiar dacă optezi pentru o marcă de top sau pentru una obișnuită, mașinile rulate sunt mult mai accesibile la preț decât una nouă, proaspăt scoasă pe porțile fabricii.

  1. Poți schimba mașinile mult mai des

Este foarte bine știut faptul că oamenii care-și cumpără mașini noi le țin, în medie, cel puțin 10 ani. 

Poate fi dificilă menținerea unei asemenea fidelități în condițiile în care, adesea, oamenii își doresc să facă schimbări în viața lor. Nevoia de nou, de o altă experiență poate fi suprimată de achiziționarea unei mașini noi.

  1. Poți găsi mașini foarte bune, dar care nu se mai fabrică

În parcurile auto second hand vei găsi mașini rulate, cum ar fi cele de la Automarket.ro, foarte apreciate de-a lungul anilor pentru calitatea lor, pentru performanță, pentru cum au fost proiectate și construite, în general.

Multe dintre aceste modele nu se mai fabrică în prezent și, prin urmare, singura modalitate în care poți intra în posesia lor este achiziționarea unei mașini la mâna a doua.

Mai mult, când apelezi la profesioniști, poți beneficia de garanția calității, deoarece specialiștii verifică temeinic mașinile înainte de a le pune la vânzare, pentru clienți. De exemplu, poți fi sigur că achiziționezi o mașină ce are kilometrii reali la bord, verificări ale istoricului și inspecțiilor tehnice efectuate. 

  1. Acces mai facil la dotări superioare

Dacă vrei să cumperi o mașină nouă cu dotări de ultimă generație, costul acesteia crește exponențial. Nu același lucru se întâmplă dacă optezi pentru o mașină deja rulată.

 Ai șansa de a găsi dotări superioare pe acestea, la prețuri foarte accesibile.

  1. Nu se devalorizează atât de rapid precum mașina nouă

Șoferii care sunt buni cunoscători ai pieței știu că o mașină cumpărată nouă își pierde peste 20% din valoare din momentul în care iese pe porțile fabricii și ajunge la noul proprietar. Chiar și după doar o zi, prețul ei nu mai este cel din catalog.  

În schimb, mașinile rulate se devalorizează mai puțin în perioade atât de scurte de timp, ceea ce constituie un alt avantaj pentru cei ce optează pentru second hand în defavoarea mașinilor noi.

În cele din urmă, iată că mașina second hand se poate dovedi a fi o alegere mult mai inspirată decât una nouă. Alegerea trebuie făcută, însă, în funcție de preferințele și necesitățile fiecărui șofer în parte. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!