TOP 5 categorii de lucruri esențiale bebelușului

38

Alimentația unui bebeluș nu reprezintă singurul aspect pe care mamele trebuie să-l aibă în vedere în creșterea și îngrijirea acestuia. Curățarea, îmbăierea, tăierea unghiuțelor și îmbrăcarea sunt câteva dintre activitățile esențiale de care părinții trebuie să țină cont și pentru care trebuie să se pregătească. 

Iată care sunt articolele de care nu te poți lipsi odată ce ai devenit mămică!

  1. Produsele pentru baie

Băița face parte din activitatea zilnică a unui bebeluș, iar ea trebuie să dureze între 10 și 15 minute și se face înainte de somnul de seară. Produsele pentru curățare trebuie să fie alese informat, pentru că pielea copilului este extrem de fină și sensibilă. Zonele intime pot fi curățate cu ajutorul bucăților de vată de bumbac, îmbibate în apă călduță. Este bine să se folosească produse care să îl hidrateze, pentru că atât apa, cât și alți factori interni, îi pot usca pielea. 

  1. Produsele cosmetice

Rutina de îngrijire trebuie să constea în tăierea unghiuțelor, pieptănarea părului, curățarea urechiușelor și curățarea nasului. Bebelușul se poate răni atunci când are unghiuțele crescute, prin mișcările necontrolate ale mânuțelor. Tăierea unghiilor trebuie să fie realizată în momentele în care copilul este liniștit, se află în pauzele de somn sau nu poate să se agite astfel încât să se rănească în timpul activității.

Pieptănarea părului trebuie să fie făcută cu o perie cu peri fini, care să maseze scalpul și să aranjeze firele. Pentru curățarea urechiușelor se recomandă bețișoarele din bumbac care să aibă opritor, pentru a preveni eventualele accidente. Pompele pentru igiena nazală sunt și ele recomandate dacă bebelușul are nasul înfundat și observi că respirația lui este ușor îngreunată. 

  1. Articolele vestimentare

Încă din primele zile, bebelușul are nevoie de o protecție a pielii pe care doar hăinuțele o pot oferi. Este indicat să alegi articole vestimentare din materiale precum bumbacul, astfel încât să-i fie comode și să nu-i irite pielea sensibilă. Hainele pentru bebeluși trebuie să fie cât mai ușor de îmbrăcat, pentru că adesea schimbarea ținutei poate avea loc în timpul în care copilul este mai agitat sau plânge și trebuie să fie liniștit cât mai repede.

  1. Produse pentru curățenie-detergenți

Detergenții folosiți pentru spălarea hainelor adultului sau a vaselor nu sunt potriviți pentru sensibilitatea bebelușului, motiv pentru care trebuie să alegi unii speciali pentru acesta. Produsele de curățare trebuie să fie hipoalergenice și să nu conțină exces de substanțe parfumate care să-i provoace iritații copilului. Dacă îți dorești curățare, calitate și prevenirea afecțiunilor pielii, detergenții bio pentru copii și bebeluși pot fi o alegere foarte bună.  Pe site-ul Prova.ro poți găsi o gamă largă de astfel de produse, potrivite pentru orice nevoie ai avea. 

  1. Jucării

Alegerea jucăriilor pentru bebeluș nu trebuie să fie un proces îndelungat, însă trebuie să se țină cont de anumite specificații pe care trebuie să le aibă obiectele. Sunt indicate jucăriile ușoare, fără colțuri, pentru a preveni lovirea. Materialul poate varia, însă plasticul sau siliconul sunt cele mai recomandate, pentru că bebelușul are tendința de a băga în guriță lucrurile.

Fragilitatea și sensibilitatea unui copil sunt aspecte care trebuie, cu siguranță, să fie luate în considerare, mai ales în primul an de viață. Prin urmare, este important să încerci în permanență să adaptezi toate produsele necesare, nevoilor lui. De asemenea, trebuie să ții cont de rolul fiecărei etape de îngrijire și de categoriile de produse menționate ce vin odată cu acestea.  

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!