Tensiunile din Ucraina îl neliniștesc tot mai mult pe artistul Yuriy Tsiple! “Dacă oamenii s-ar gândi că suntem doar o mână de pământ, nu ar mai exista orgolii”

2
Publicitate

Tensiunile din Ucraina îl neliniștesc tot mai mult pe artistul Yuriy Tsiple, stabilit de o bună perioadă în județul Dâmbovița. În această perioadă, baritonul se teme tot mai mult de izbucnirea unui război între țara sa de origine și Rusia. Neliniștea care îl macină zilnic pe artist reiese din faptul că părinții săi și mai multe rude de ale sale trăiesc în Ucraina, o țară stăpânită tot mai mult de nesiguranță. Zilnic, Yuriy vorbește cu părinții săi, rudele sale și numeroși prieteni despre evenimentele neprevăzute care se petrec în țara vecină.

“Sunt întrebat destul de des în ultima perioadă ce fac părinții mei, comunitatea românilor din Ucraina, cetățenii ucraineni, în urma situației de acolo, care bineînțeles că ne îngrijorează pe toți. Viața este cel mai de preț lucru și este păcat să luăm această șansă cuiva.

În permanență țin legătura cu părinții mei, dar și cu verișoara mea care locuiește la Kiev. Ea mă ține la curent cu informațiile exacte de acolo.

În viață întâmpinăm multe greutăți, dar avem și motive de bucurie, pentru că totul este complex și imprevizibil. Uneori trăim adevărate miracole în viață, însă deodată putem avea surprize neplăcute. Trebuie să reflectăm mai des asupra frumuseții pe care ne-o oferă viața pentru depășirea tuturor problemelor.

Nimeni nu este lipsit de necazuri. Este firesc să ne confruntăm și cu această latură mai puțin pozitivă, creată intenționat de către oameni, doar pentru anumite scopuri. Dacă există cu adevărat dragoste față de semeni, vom arunca armele din mâini, ne vom îmbrățișa, ne vom ierta unii pe ceilalți, vom lucra la o bună înțelegere și conviețuire. Dacă oamenii s-ar gândi că suntem doar o mână de pământ, nu ar mai exista atâtea orgolii.

Trebuie să ne comportăm cu demnitate și autodisciplină în viață, să ne păstrăm pasiunea pentru ideile creative și să ne concentrăm asupra muncii. Suntem aproape obligați să recunoaștem valoarea oamenilor cu care ne intersectăm zilnic, căci abia atunci vom vedea că și viața noastră va primi un contur pozitiv și vom deveni fericiți”, ne-a precizat artistul.

Baritonul Yuriy Tsiple s-a născut în Solotvino (Slatina), Maramureșul din dreapta Tisei – regiunea Zakarpattya (Transcarpatica), în Ucraina, într-o familie de români. Chiar dacă țara în care s-a născut se află pe un butoi de pulbere în aceste zile, artistul transmite gânduri bune celor din Ucraina și toți cei de acolo să nu uite că România este alături de ei.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!