Telemedicină și digitalizare: Proiect pe fonduri europene, de peste 4,4 milioane lei, pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Publicitate

Așa cum dbonline.ro a scris miercuri, noi fonduri europene au fost atrase de administrația județeană pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, de data aceasta pentru digitalizare.

Astfel, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, va fi îmbunătățită infrastructura IT a spitalului și va fi introdus sistemul de telemedicină.

În acest fel, dâmbovițenii cu diverse probleme medicale vor avea posibilitatea să beneficieze de consultații medicale la distanță, accesul rapid și comod la sfaturi oferite de specialiști ai spitalului, fără a fi nevoie să se deplaseze fizic la unitatea medicală.

Totodată, va fi implementată o aplicație modernă, la rândul ei accesibilă de pe telefon, tabletă sau computer, prin care se vor putea efectua programări la analize, iar fiecare pacient își va putea vizualiza rezultatele investigațiilor paraclinice și dosarul de sănătate.

De asemenea, digitalizarea va aduce cu sine și o gestionare mai eficientă a informațiilor medicale, facilitând comunicarea între departamente și îmbunătățind calitatea serviciilor oferite.

Valoarea totală a proiectului este de 4.455.000 de lei, din care 3.700.000 de lei sunt fonduri europene, nerambursabile.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a transmis: „Cu acest proiect, valoarea investițiilor din ultimii 4 ani făcute de Consiliul Județean Dâmbovița la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se ridică la aproximativ 19.200.000 de euro. Acestea sunt: Construire Ambulatoriu de specialitate- valoare 3.400.000 euro. Proiect finalizat! Construire corp nou Secție de Cardiologie- 2.000.000 euro. Proiect finalizat! Am achiziționat un aparat angiograf- 2.100.000 euro; Se lucrează la extinderea Unității de Primiri Urgențe- 1.700.000 euro; Reducerea infecțiilor nosocomiale- 7.000.000 euro; Proiectul de reabilitare a clădirii Secției de Tratamente Recuperatorii și a Pavilionului Administrativ- 2.100.000 euro”.

Vă reamintim că ieri Ministerul Sănătății a publicat lista celor 207 unități medicale din țară, printre care și Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, care vor fi digitalizate, prin programul PNRR, cu o investiție totală de 150 de milioane de euro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!