Teatrul Tony Bulandra Târgoviște: Spectacolul „Zorba grecul” se joacă în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”

Publicitate

Teatrul „Tony Bulandra” a răspuns în fiecare an afirmativ propunerii de a se implica în Campania Națională „Artiștii pentru artiști”, astfel că duminică, 24 martie 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște se joacă spectacolul „Zorba grecul” în cadrul acestei campanii inițiate de UNITER și aflată, în acest an, la cea de-a 20-a ediție.

„Zorba grecul”, producția regizată de Mc Ranin, s-a născut, se pare, sub o stea a generozității. În luna decembrie a anului trecut, acest spectacol se juca în scop caritabil, pentru Secţia de Îngrijiri Paliative a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, iar acum, tot cu scop caritabil, se joacă pentru ajutorarea unor artiști aflați în situații de sănătate și financiare delicate.

„Acest destin generos al spectacolului credem că este strâns legat de crezul personajului principal, Zorba, un om cu inimă largă și cu o poftă de viață pe care nimic nu i-o poate strica și care este de-a dreptul contagioasă și pentru cei din jurul său. El ne îndeamnă să trăim clipa, să visăm la marile noastre idealuri și să încercăm să le împlinim”, arată reprezentanții Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

UNITER reamintește că luna martie poartă simbolul generozității în teatrul românesc.

De două decenii, campania UNITER este „un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de sănătate și existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi. Cu ajutorul teatrelor de stat și independente care programează spectacole dedicate acestei cauze, UNITER se implică activ în susţinerea financiară a artiştilor aflați în situații de viață delicate. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO14BRDE445SV17256174450). Din acest fond sunt ajutați oamenii de teatru care se confruntă cu probleme medicale complicate.

Toate acțiunile Campaniei în anul 2024 vor avea loc, ca de obicei, în preajma zilei de 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului –, ocazie cu care instituțiile teatrale care programează spectacole sub motto-ul „Artiștii pentru Artiști” parcurg mesajul Internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului”.

Iată care sunt teatrele care au răspuns, până în acest moment, apelului UNITER: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul Mic București, Teatrul „Szigligeti Színház” – Trupa Szigligeti Oradea, Teatrul Dramaturgilor Români din București, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Nord Satu Mare – Trupa „Mihai Raicu”, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” București, Teatrul de Comedie București, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, Teatrul „Țăndărică”, București, Opera Comică pentru Copii București, Teatrul Evreiesc de Stat București, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc, Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu, Teatrul Nottara București, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Teatrul „Puck” Cluj-Napoca, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul Tineretului Piatra Neamț.

Cumpărând bilete la aceste spectacole de teatru, contribuiți în mod direct la alimentarea Fondului de Solidaritate Teatrală!

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!