Teatrul ”Tony Bulandra” din Târgoviște, în reabilitare și modernizare în cadrul unui proiect de 3 milioane lei

Publicitate

Instituție emblematică a municipiului Târgoviște, cu o activitate prodigioasă și recunoaștere  națională și internațională, Teatrul ”Tony Bulandra” este în proiectele primăriei care vizează modernizări de amploare.

Astfel, au debutat cele mai importante lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii Teatrului ”Tony Bulandra”, dacă ne raportăm la ultimii 20 de ani!

”În cadrul mai multor investiții, parțial finanțate prin PNDL, parțial finanțate de la bugetul local, sunt realizate numeroase intervenții, care au în vedere refacerea fațadei, schimbarea scaunelor din sala de spectacol, schimbarea pavajului exterior, înlocuirea pardoselii din sala de spectacol, refacerea rețelelor electrice, executarea unui sistem acționat electric prin care scena poate fi înclinată, realizarea unui sistem pentru o mai bună manevrare a decorurilor și pentru fixarea reflectoarelor, repararea și modernizarea cabinelor pentru actori, achiziția de echipament performant constând în mixere, console, proiectoare, microfoane, lavaliere, echipament IT, realizarea instalațiilor de avertizare și de stingere a incendiilor, dar și echipamente de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți, compartimentări și uși rezistente la foc, iluminat de siguranță la incendiu etc”, a declarat astăzi primarul municipiului, Cristian Stan, aflat chiar la sediul teatrului.

Valoarea lucrărilor depășește 3.000.000 lei și vor fi finalizate vara aceasta.

”Sunt foarte bucuros că reușim să facem acest lucru, sunt foarte bucuros că ne putem îndrepta atenția și către domeniul cultural, dincolo de spectacolele propriu-zise și la ceea ce înseamnă infrastructura necesară și cred că este un lucru foarte util pentru târgovișteni, pentru cultura târgovișteană, pentru cultura dâmbovițeană, pentru că infrastructura începuse încet-încet să se degradeze. Totul va arăta foarte-foarte bine. Deja se lucrează la cabinele actorilor de la subsol”, a mai precizat astăzi primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!