Târgoviștea se pregătește de Festivalul BABEL! 25 de trupe din 15 țări și-au anunțat participarea la ediția a X-a, amânată 2 ani din cauza pandemiei

136

După doi ani de pandemie, se reia Festivalul Babel la Târgoviște, devenit deja celebru în lumea artistică națională și internațională.

Ediția a X-a, amânată din 2020, din cauza pandemiei de COVID-19 va avea ca temă LIMBAJUL.

Târgoviștea și Teatrul Tony Bulandra, devenit deja un teatru internațional prin profesionalism și notorietate, se pregătesc de o perioadă în care arta va fi emblema orașului.

La Festivalul Artelor Spectacolului, organizat de Consilul Local Municipal, Primăria Târgoviște și Teatrul Tony Bulandra în perioada 10-19 iunie, și-au anunțat participarea 25 de trupe de artiști și trupe din 15 țări, iar evenimentu va avea nu numai spectacole de teatru clasice, ci și o paradă impresionantă, spectacole de circ, vernisaje și workshop-uri, vor fi proiecții de filme și conferințe.

Pentru tema BABEL 2022 – LIMBAJUL, organizatorii și-au propus ca această ediție să aducă în fața publicului spectacole și evenimente artistice ce vor pune în lumină limbajul ca element vital al vieții umane, acesta fiind înțeles drept cuvânt, mișcarea corpului, semne, contact vizual, scris, desen etc.

Anul acesta, vor participa la BABEL artiști din teatre și companii teatrale din: Belgia, Germania, Franța, Italia, Scoția, Polonia, Republica Moldova, Algeria, Grecia, Turcia, Kazahstan, India și Coreea de Sud.

Ediția a 10-a trebuia să aibă la rampă și Teatrul de Artă din Moscova, dar și câteva companii din Ucraina, însă în contextul dramatic al invaziei ruse în Ucraina acest lucru nu mai este posibil.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!