Târgoviștea, destinație de City Break, prezentată la un post național de televiziune. Care sunt cele mai importante atracții turistice ale municipiului

Publicitate

Postul de televiziune Prima TV a difuzat, sâmbătă după-amiază, episodul integral dedicat municipiului Târgoviște, câștigător al categoriei ”Destinația anului 2022, City Break în Muntenia, Oltenia și Dobrogea”, după ce, alături de Brașov și Iași, orașul nostru a fost printre cele trei finaliste naționale și la categoria City Break.

Gazda emisiunii ”Destinația anului 2022”, având moto ”Cred în România”, alături de echipa de filmare s-a aflat printre târgovișteni pentru a încerca să surprindă, atât cât permite formatul emisiunii TV, ce este mai important și mai atractiv în orașul Târgoviște.

Primul popas a fost, cum altfel, la Curtea Domnească și Turnul Chindiei, unde, într-o atmosferă prietenească și modernă, gazda – ghidul și muzeograful Irina Cîrstina – a prezentat Gianinei și, prin ea, tuturor spectatorilor, o scurtă și foarte interesantă istorie a celor două simboluri ale Târgoviștei. ”Suntem la Curtea Domnească, în casa voievozilor Țării Românești”, a spus Irina Cîrstina care a invitat-o pe realizatoarea TV să urce și în Turnul Chindiei. Au putut admira, de la înălțime, Parcul și Lacul Chindia, Grădina Zoologică (”ale cărei începuturi coboară pe vremea lui Petru Cercel”), au discutat despre facilitățile de agrement oferite astăzi turiștilor și localnicilor de aceste locuri.

Ștafeta a fost predată bloggerului de travel Oana Grozavu, târgovișteancă de fel, care a declarat că a reurcat cu emoție în Turnul Chindiei, după 20 de ani. ”Târgoviște este un oraș tihnit și ușor cosmopolit”, a declarat Oana Grozavu, remarcând că ”ascunde foarte multe istorii medievale și moderne”.

Într-o plimbare inedită cu trăsura, alături de câștigătoarea concursurilor hipice de la Paștele cailor, sărbătoare organizată de comunitatea bulgărească din oraș, Gianina Corondan și echipa Prima TV au poposit la familia Gabriela și Marinică Șerban.

Au aflat astfel tainele celebrei plăcinte bulgărești (sârbești) și câteva date istorice despre comunitatea bulgarilor. În anul 1851, 50 de familii de bulgari s-au stabilit la Târgoviște, fiind aduse aici de Banul Băleanu de la Băleni.

Următorul popas a fost făcut la Cinematograful ”Independența”, și el putând fi considerat un simbol modern al orașului, unde – la vremea realizării emisiunii TV – tocmai se încheiase un concert simfonic susținut de Orchestra Simfonică ”Muntenia”, alături de nume celebre din acest gen.

Printre artiștii soliști s-a aflat și tenorul Vlad Miriță, de asemenea târgoviștean, care și-a amintit cu emoție cum se juca pe ruinele Curții Domnești, urmând să afle, peste ani, pe urmele căror mari domnitori a călcat practic la fiecare plimbare și joacă pe aceste ziduri istorice.

La final, realizatoarea emisiunii a declarat: ”Fiecare destinație este câștigătoare. Chiar dacă juriul a făcut o mică diferență, fiecare localitate trebuie să fie vizitată. Sunt Gianina Corondan și cred în România”.

Vă reamintim că, în urma votului pentru DESTINAȚIA ANULUI 2022, Târgoviștea, intrată în finală, a obținut locul 2 în preferințele publicului și locul 3 la nivel național!

21.655 de români au nominalizat destinațiile preferate în competiția vacanțelor în România, iar 25 de membri ai juriului – format din bloggeri și experți în turism – au adus propria perspectivă asupra destinațiilor.

La baza jurizării au stat trei criterii: atractivitatea obiectivelor și experiențelor turistice din destinație, implicarea comunității evidențiată prin investiții în infrastructură și acțiuni de promovare realizate în ultimii doi ani și puterea brandului de destinație.

Acest concurs i-a adus oficial Târgoviștei, încă de la finalul lunii aprilie, logo-ul ”Destinația Anului 2022 în Muntenia, Oltenia și Dobrogea”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!