Târgoviște: Trei societăți de prelucrare și comercializare a lemnului, amendate drastic pentru nereguli

Publicitate

Săptămâna trecută, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu specialiștii de la Garda de Mediu și de la Garda Forestieră au verificat trei societăți, din Târgoviște, care au ca obiect prelucrarea și comercializarea materialului lemnos. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au amendat drastic toate cele trei  firme, pentru neregulile depistate. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de aproape 20.000 de lei.

Un agent economic a fost sancționat contravențional de către reprezentanții Gărzii de Mediu, cu amendă în valoare de 7.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția mediului.

Cel de al doilea agent economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.500 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 28/1999. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu ar fi emis bonuri fiscale pentru întregul material lemnos livrat către diverși clienți.

Cel de al treilea agent economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea Legii nr. 171/2020. Totodată, au fost confiscați 11 metri cubi de material lemnos pentru care agentul economic nu a putut prezenta documente justificative de proveniență.

„Vineri, 4 martie a.c., în intervalul orar 10:00-15:30, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu specialiști de la Garda de Mediu și de la Garda Forestieră au efectuat controale la trei agenți economici, din Târgoviște, ce au ca obiect prelucrarea și comercializarea materialului lemnos”, reiese dintr-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!