Târgoviște: Festivalului Național “Crizantema de Aur” va avea loc în perioada 23-24 octombrie. Ediția din acest an va fi una cu restricții din cauza pandemiei de coronavirus

Publicitate

Ediția cu nr. 53 a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, cel mai longeviv festival muzical din România, desfășurat neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, va avea loc și anul acesta, însă cu restricții impuse de reglementările legale actuale, în contextul pandemiei de COVID-19.

Evenimentul va avea loc în perioada 23-24 octombrie 2020, la Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, la Teatrul „Tony Bulandra”.

Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00 și vor fi transmise integral în direct de ETNO TV, precum și de Radio România Antena Satelor (seara de sâmbătă).

Gala Laureaților: duminică, 25 octombrie 2020, ora 20.00, ETNO TV va difuza o emisiune dedicată decernării premiilor pentru laureații celor două secțiuni de concurs.

Ediţia a 53-a a Festivalului „Crizantema de Aur” va fi structurată astfel:

  1. a) Concursul de Creaţie – vineri, 23 oct. 2020;
  2. b) Concursul de Interpretare – sâmbătă, 24 oct. 2020;
  3. c) Evenimente asociate

Concursul de Creaţie va îmbogăţi patrimoniul muzical naţional cu 14 romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti în colaborare cu UCMR şi la Chişinău în colaborare cu UMM.

La concursul de Interpretare: participă 13 concurenţi selecţionaţi în urma a 7 preselecţii regionale, realizate în perioada mai-iunie 2020, în România şi în Republica Moldova;

Acompaniază orchestrele „Dor românesc” – dirijor Ștefan Cigu şi „Romanţa” – dirijor Lucian Vlădescu;

Juriul Concursului de Interpretare va fi format din interpreţi de romanţă şi din personalităţi ale vieţii muzicale din România.

Juriul Concursului de Creaţie va fi format din compozitori din România, desemnaţi de UCMR.

Prezentatori vor fi îndrăgiții Alexandra Velniciuc şi Octavian Ursulescu.

Amintim că organizatorii sunt preocupați de înscrierea Romanței în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, procedură care a fost inițiată în anul 2016 și care se află și în prezent în atenția Ministerului Culturii.

Organizatorii acestei ediţii sunt: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii, cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!