Târgoviște: Anahata Travel îți propune o „dulceață” de călătorie. Excursie în Valea Trandafirilor

183

Dulceață de …IUBIRE! Cum altfel să descrii o călătorie roz, ce miroase doar a trandafiri?

O dulceață de călătorie, plină de iubire, este Rose Bliss, excursia Anahata Travel organizată în perioada 10-12 iunie 2022 în Valea Trandafirilor din Bulgaria, în perioada de maximă înflorire a trandafirilor de Damasc (trandafiri de dulceață).

Excursia cu plecare din Târgoviște și București costă 150 Euro/pers și include:

– transport autocar 3*;

– 2 nopți cazare hotel 4* în centrul orașului Kazanlak (capitala Văii Trandafirilor);

– mic dejun;

– însoțitor de grup;

– acces plantație privată de trandafiri și degustare de produse pe bază de trandafiri;

– vizită obiective turistice – Veliko Tarnovo, Kazanlak, Valea Trandafirilor, complex turistic Etara, etc (taxele de acces nu sunt incluse).

Detalii și tarife

https://anahataalmitravel.com/hotel/rose-bliss/

Link event

https://fb.me/e/3Gi2zVLF2

Valea Trandafirilor din centrul Bulgariei este situată imediat la sud față de Munții Balcani, un lanț muntos impunător, care a oprit oștile cotropitoare și a protejat valea liniștită de-a lungul mileniilor.

Astăzi, datorită poziției sale, puține autovehicule trec prin vale, astfel că aerul și solul se păstrează necontaminate. Situată lângă Marea Neagră, valea beneficiază de o climă însorită și un sol nisipos bine drenat, care împreună creează condiții ideale pentru cultivarea trandafirilor.

De asemenea, trandafirii au nevoie de cantități importante de ploi. Datorită apropierii de Munții Balcani, poziția geografică a zonei oferă și în acest sens condițiile propice. Concomitent cu fenomenul de evaporare a apei din Marea Neagră, briza blândă împinge aerul umed spre uscat, către nord.

Când aerul umed ajunge la munții care înconjoară Valea Trandafirilor, este împins în sus. Pe măsură ce atinge altitudini tot mai mari, vaporii de apă se răcesc și condensează, formând nori. Norii, prinși între culmile muntoase, cresc din ce în ce mai mult, până când începe să plouă. Împreună, iernile blânde, solul nisipos și ploile abundente de primăvară fac din această vale unul dintre cele mai propice locuri de pe planetă pentru cultivarea trandafirilor. Nu e de mirare, așadar, că trandafirul este floarea națională a Bulgariei.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!