Sprijin de la Simona Halep și Sorana Cârstea pentru Maternitatea din Târgoviște

Publicitate

România se menține printre primele locuri în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 6,7 la 1.000 de copii născuți vii în 2017, cauza principală fiind nașterile premature. Vestea bună este că o treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

Astfel, începând din 2010, Organizația Salvați Copiii a inițiat programul Fiecare Copil Contează și de atunci, cu ajutorul sponsorilor și al oamenilor de bine, dotează maternitățile din țară cu echipamente medicale performante, vitale pentru acești bebeluși.

Un partener important în programul de dotare a maternităților cu echipamente medicale este Dorna, care s-a alăturat efortului Salvați Copiii în 2013, susținând lupta pentru viață a copiilor născuți prematur prin campania Grijă pentru copii.

Începând cu 2015, jucătoarea de tenis Simona Halep s-a alăturat acestei cauze, îndemnând la implicarea activă a fiecăruia dintre noi. „Am ales să susțin Salvați Copiii pentru că întotdeauna am avut o relație specială cu copiii din jurul meu. Îmi doresc foarte mult să îi ajut pe copiii născuți prematur să câștige lupta pentru supraviețuire și să aibă o șansă la o viață normală!”, a declarat Simona Halep, campionana de la Rolland Garros (2018) și Wimbledon (2019).

Ajutorul acordat Maternității de la Târgoviște, în ultimii trei ani, se ridică la aparatură de 90.000 de euro și, ajutați de aceste dotări performante, medicii de aici au reușit să aducă județul Dâmbovița pe primul loc în țară cu cel mai mic număr de decese la mortalitatea infantilă. Cifrele arată că mortalitatea infantilă a scăzut în Dâmbovița de la 5,8%, la 2,9%.

Merită amintit că și tenismena târgovișteană, Sorana Cîrstea, s-a alăturat cauzei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile, iar în urmă cu un an, pe 18 iulie 2018, a donat premiul câștigat la Fed Cup în vederea dotării Maternității din Târgoviște cu un incubator performant, în valoare de 75.000 de lei.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!