Sorin Cîmpeanu susține că profesorii nu pot fi obligați să se testeze din bani proprii. “Din perspectiva legislației nu există posibilitatea să fie supuși obligației de plată a testelor”

Publicitate

Ministrul demis al Educației susține că profesorii nevaccinați nu pot fi fi obligați să își plătească testele anti-Covid, atâta timp cât această testare are ca scop prezența lor la școală. Sorin Câmpeanu susține, totodată, că testele comandate pentru elevi vor putea fi folosite și de către profesori.

”În acest moment, din perspectiva legislaţiei, nu există posibilitatea ca profesorii să fie supuşi obligaţiei de plată a testelor care să confirme testele pe bază de salivă, testele antigen rapide sau testele PCR.

Hotărârea numărul 83 prevede teste non-invazive pentru toţi angajaţii din sistemul de învăţământ, alături de toţi şcolarii şi toţi elevii. Deci, testarea non-invazivă este asigurată din bugetul statului pentru angajaţii din învăţământ. În al doilea rând, avem Codul Muncii care, nefiind modificat, prevede ca angajatorii să pună la dispoziţie angajaţilor aceste teste, dacă vorbim de teste PCR sau teste antigen rapide”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, citat de dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!