Sorin Cîmpeanu despre reluarea cursurilor: “Miercuri, 5 mai, va fi prima zi de școală pentru toți elevii cu excepția celor din anii terminali”

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații referitoare la reluarea cursurilor din data de 5 mai. Potrivit calendarului oficial, elevii vor reveni la școală de la jumătatea săptămânii viitoare.

“Miercuri, 5 mai, va fi prima zi de școală pentru toți elevii cu excepția celor din anii terminali. Elevii din ani terminali, neavând structura anului școlar afectată, vor veni la școală conform vechii planificări, la data de 10 mai, urmând să deruleze cursuri elevii de clasa a VIII-a, spre exemplu, până pe data de 11 iunie, pentru că pe 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat.” , a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Pov21.ro.

De asemenea, ministrul a menționat că ceilalți elevi vor participa la cursuri în funcție de scenariul în care se află zona lor, respectiv: scenariul verde, care presupune o rată de infectare sub 1/100, acolo unde absolut toți elevii vor merge la școală. În scenariile roșu și galben, acolo unde rata de infectare este peste 1/1000, vor merge fizic la școală doar copiii din grădinițe, din ciclul primar, clasele pregătitoare și elevii din clasele terminale.

Pentru copiii din școlile speciale, Sorin Cîmpeanu a făcut precizările următoare:

“Și pentru școlile speciale este esențial să permitem prezența fizică. Sunt 27.750 de elevi, mare parte dintre ei sunt cu tulburări, inclusiv din spectrul autist, sunt elevi care au nevoie de prezență fizică, au nevoie de cabinete de stimulare polii senzorială, psihomotorie, de locomoție, de kinetoterapie, au nevoie de lucruri care nici un caz nu pot fi asigurate în online.”, a spus ministrul, potrivit Pov21.ro.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!