Soluții Preparatoare Pentru o Manichiură Realizată Corespunzător

Publicitate

O manichiură realizată ca la carte presupune urmarea unor pași adecvați și folosirea unor soluții preparatoare, menite a îngrijii, curăța și pregăti unghia pentru aplicarea gelului colorat. Pregătirea corectă a plăcii unghiei este esențială atât pentru folosirea gelurilor UV colorate, a ojei semipermanente, cât și pentru sculptarea unghiilor, pentru o mai bună aderență a acestora.

Pași de urmat pentru realizarea unei manichiuri adecvate

Un prim pas este pregătirea unghiei, pregătire ce constă în scurtarea acesteia și pilirea ușoară la suprafață, însă fără a o agresa, pentru îndepărtarea luciului. Pilirea unghiei se face cu o pilă cu granulație de 100/180. Cu o perie, se curăță praful rezultat în urma pilirii pentru a evita contaminarea viitoarei suprafețe construite / lăcuite. Pilirea se realizează și în zona de U a unghiei, aproape de cuticulă, nu doar în zona centrală, în mod contrar, aplicarea gelului va fi inestetică și va lăsa loc infiltrării apei sau aerului. 

Un al doilea pas constă în folosirea unui bețisor din portocal pentru împingerea cuticulei, apoi pilirea zonei cu aceeași pilă folosită în primul pas. Ștergerea reziduurilor rămase se realizează cu un antiseptic, se pilește iarăși unghia, de această dată cu o pilă cu granulație fină sau un buffer și se curăță tot cu un antiseptic și un șervețel.

Al treilea pas constă în pregătirea efectivă a unghiei pentru primirea gelului. Cu ajutorul unui degresant pentru unghii, se degresează placa unghială pentru a scoate umezeala și uleiul de pe unghie, pregătind-o pentru etapele următoare manichiurii. O unghie deshidratată corespunzător nu va dezvolta mucegai, infecții și ciuperci, ce pot apărea sub gelul aplicat.

După efectuarea pașilor de curățare, urmează realizarea efectivă a manichiurii prin aplicarea soluțiilor precum primer, base coat, culoare și top coat. 

Aplicarea primerului se face doar pe unghie, evitându-se cu atenție zona cuticulei, fiindcă poate arde pielea. Aplicat în mod excesiv pe vârful unghiei, o poate îngălbeni și chiar rupe.

După uscarea totală a primerului, se folosește un prim strat de base coat sau base gel. Acesta pregătește aderența pentru gelul UV aplicat imediat după uscarea stratului de bază. 

După aplicarea gelului, uscare, pilirea construcției și îndepărtarea prafului, se aplică top coatul pentru a obține un luciu intens și pentru a proteja manichiura. 

Odată terminată manichiura, pentru a hidrata cuticulele și pielea din zona unghiei, se folosește un ulei de cuticule, ulei bogat în vitamine și minerale puternic hidratante, cu diverse arome. 

Soluții preparatoare necesare îngrijirii unghiilor 

Soluțiile preparatoare necesare îngrijirii unghiilor, dar și pentru executarea manichiurii, se regăsesc pe https://www.savyprofessional.ro/lichide-preparatoare-manichiura, unde vă puteți bucura de produse ce oferă un raport preț-calitate excelent, precum și produse variate, în funcție de preferințele fiecăreia. 

Degresant de unghii: degresantul pentru unghii este folosit pentru eliminarea umezelii și a sebumului de pe unghie, pregătind-o pentru următoarele etape ale manichiurii. Modul de folosire este extrem de ușor, aplicarea realizându-se cu ajutorul unei dischete de bumbac pe fiecare unghie, dar insistând și pe zona cuticulelor, pentru eliminarea definitivă a uleiurilor. De asemenea, degresantul poate fi folosit și după terminarea manichiurii, pentru îndepărtarea senzației lipicioase lăsate după uscarea top coatului.

Primer pentru unghii: primerul pentru unghii se regăsește în două variante: cu acid și fără acid, și se folosește pentru îndepărtarea umidității de pe unghii, crescând aderența stratului de gel sau ojă pe unghia naturală. Primerul cu acid are în componența sa acid metacrilic și se deosebește prin mirosul înțepător. Acesta reacționează cu keratina, facilitând aplicarea gelului sau ojei semipermanente. 

Primerul fără acid mai este cunoscut sub denumirea de Bonder și asigură o lipire perfectă a gelului de unghie. TIPS ‣ în cazul unghiilor cu gel, folosește primer cu acid, apoi un strat de primer fără acid înainte de a folosi base gel. Vei fi plăcut surprinsă de aderența gelului și rezistența în timp a unghiilor. 

Uleiul pentru cuticule: se folosește pentru hidratarea și îngrijirea cuticulelor și a unghiei. Bogate în vitamine și minerale pentru hidratarea profundă a unghiei și a cuticulelor, uleiurile se regăsesc într-o gamă diversificată de arome, în sticluțe cu aplicator de tip pensulă, pipetă sau sub formă de creion. 

Soluții pentru executarea manichiurii 

Odată urmați pașii pentru îngrijirea unghiilor cu ajutorul soluțiilor preparatoare (degresant și primer), următorii pași sunt reprezentați de utilizarea soluțiilor preparatoare pentru aplicarea gelului UV sau ojei semipermanente. 

Base gel: base gelul, base coat sau stratul de bază pregătește placa unghială pentru crearea unei suprafețe aderente necesară aplicării stratului de gel colorat. Base gelul se poate aplica într-unul sau două straturi, cu polimerizare sub lampa UV după fiecare aplicare. Există mai multe tipuri de base gel, printre care base coat transparent sau base gel colorat, ce conține pigmenți asemănători nuanței unghiei. 

Există însă și câteva modele cu pigmenți colorați în verde, portocaliu, albastru, mov și nuanțe asemănătoare, sub denumirea de rubber base. 

Top coat: este ultimul strat de ojă / gel care se aplică pe unghie și este folosit pentru obținerea unui luciu intens, dar și pentru a proteja manichiura. Poate fi aplicat pe unghiile naturale, dar și pe cele construite. Se regăsește în două variante: top coat mat și top coat lucios, ambele necesitând uscare sub lampa UV, uneori și folosirea unui cleaners pentru îndepărtarea senzației de lipiciozitate. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!