Șoferii rămași fără permis pot susține oriunde în țară testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (inițiativă legislativă)

Publicitate

Șoferii al căror permis de conducere a fost suspendat ar putea să și-l recapete mai repede susținând testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație oriunde în țară.

În acest sens, deputatul USR PLUS Alin Apostol a depus o inițiativă legislativă conform căreia testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, test ce permite reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, poate fi susținut la oricare serviciu al poliției de pe teritoriul României.

În prezent, testul poate fi dat în localitatea trecută în permis sau în localitatea unde a fost constatată contravenția, ceea ce se traduce “prin costuri suplimentare și risipă de timp” pentru șoferi, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a USR PLUS, potrivit Agerpres.

“România este țara paradoxurilor, în care o lege fără sens nu te mai ia prin surprindere. Să zicem că ai permis de conducere de Baia Mare și te-ai mutat în București. Să presupunem că pleci în week-end la Sighișoara. Încalci legislația rutieră și ți se ridică permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal să-ți testezi cunoștințele rutiere ca să-ți reduci perioada de suspendare. Unde crezi că te obligă legea să dai acest test? După cum zice povestea noastră…în Maramureș. Care e sensul să străbați 500 de km ca să dai un test rutier? De ce nu poți testa cunoștințele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România”, a precizat Alin Apostol.

Propunerea legislativă modifică art. 1062 alin (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice:

“Testul de verificare  a cunoașterii regulilor de circulație se poate susține la oricare serviciu al poliției rutiere de pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 1061”, prevede modificarea propusă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!