Shakespeare, ”vedetă” în ultima zi de BABEL la Târgoviște

Publicitate

Teatrul Tony Bulandra vă așteaptă duminică 9 iunie, în ultima zi a Festivalului Babel de la Târgoviște, de la orele 18:3o, în Curtea Domnească din Târgoviște, pentru a urmări ”Hamlet” o producție marca: Brite Theater, Anglia-Islanda (traducerea: Emily Carding și Kolbrún Björt Sigfúsdóttir, regia: Kolbrún Björt Sigfúsdóttir, scenografia: Emily Carding și Kolbrún Björt Sigfúsdóttir).

În distribuție: | Emily Carding |

După ce a deschis noi drumuri cu Richard III (un spectacol susținut de o singură femeie) ce a câștigat numeroase premii, Brite Theatre reinventează din nou spectacolul shakespearian cu o adaptare a lui Hamlet regizată de Kolbrún Björt Sigfúsdóttir. Emily Carding îl joacă pe Hamlet, iar voi, publicul, sunteți personaje ce sosesc la Elsinore. Hamlet are nevoie de ajutorul vostru pentru a juca rolurile prietenilor și ale familiei sale și să răspundă la cele mai importante întrebări ale vieții. Parcurgeți piesa împreună și scufundați-vă într-o poveste cum n-ați mai văzut niciodată.

Teatrul Brite este un grup de teatru independent, fondat de Kolbrún Björt Sigfúsdóttir, care este interesat de „viul” teatrului, folosind interacțiunea cu publicul și participarea acestuia în spații teatrale tradiționale, dar și nonconformiste, deconstruind autorii clasici și concepând un nou teatru, cel al timpurilor noastre.

Limita de vârstă: 12+. Spectacolul se joacă în limba engleză.

***

Tot duminică 9 iunie, începând cu orele 21:oo, la Curtea Domnească din Târgoviște, celebrul spectacol ”Othello”, o producție a teatrului – gazdă, se va juca în aer liber, încheind festivalul teatrului de la Târgoviște.

Regia: Suren Shahverdian, scenografie: Mc Ranin și Raluca Frățiloiu, traducere si adaptare: Valeriu Andriuță.

În distribuție: Liviu Cheloiu | Andrada Fuscaș | Mircea Silaghi | Ela Ionescu | Daniel Nuţă | Ioana Farcaș | Radu Câmpean.

Lumea lui Othello prinde viață prin viziunea regizorului armean Suren Shahverdyan care, prin montarea sa, înfățișează „cum invidia și gelozia îl pot distruge pe om, cum, atunci când dragostea se transformă în ură, tristețea întunecă mintea și sufletul, care scăpate de sub control, conduc spre un final tragic al ființei.”

Accesul este gratuit.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!