Se discută prelungirea vacanței de Paște la o lună și decalarea anului școlar! Examenele naționale ar putea fi reprogramate

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se teme pentru sănătatea copiilor având în vedere evoluția situației epidemiologice din prezent, motiv pentru care are în vedere modificarea structurii anului școlar, dar și reprogramarea examenelor naționale, dacă este necesar, scrie Pov21.ro.

De asemenea, ministrul a menționat că își dorește ca examenele naționale să se desfășoare fizic pentru a evita specularea relevanței acestora, conform aceleiași surse.

Toate aceste măsuri ar avea în vedere prelungirea perioadei în care elevii să participe fizic la ore. Dacă vacanța de Paște ar avea o durată de o lună de zile, atunci elevii s-ar afla în vacanță în perioada 2 aprilie – 5 mai 2021, însemnând totodată și decalarea anului școlar, urmând ca vacanța de vară să înceapă abia pe 2 iulie 2021.

Conform structurii aflate acum în vigoare, vacanța de Paște se desfășoară în perioada 30 aprilie – 9 mai 2021, iar vacanța de vară începe pe data de 18 iunie 2021.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!