Școala online va continua și după pandemie! Anunțul făcut de ministrul Educației

Publicitate

Școala online va avea continuitate și după ce pandemia se va încheia. Pandemia de coronavirus a adus schimbări radicale în învățământ, iar toți elevii și profesorii au trebuit să se adapteze la mediul online.

Ministrul Educației a ținut să precizeze că predarea online va rămâne valabilă și după încheierea pandemiei acolo unde va fi cazul. Un aspect important va fi faptul că predarea online va fi inclusă în contractul de școlarizare din anul următor, a transmis Sorin Cîmpeanu.

“Trebuie să ne ocupăm de situația actuală, încercând să promovăm predarea online care va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi fost încheiată decât până acum. Pentru asta trebuie să avem profesori pregătiți pentru predarea online, conectivitate generalizată și echipamente pentru orice elev.

Predarea online trebuie să fie făcută acolo unde e adecvată, unde e potrivită, nu ca până acum, în orice situație, acest lucru fiind impus de criza sanitară.

Școala online nu a fost eficientă, pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru predarea online, care presupune cu totul alte activități decât cea clasică de la conceperea conținutului până la evaluare și examinare. Evaluarea și examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să ofere garanția că cel care răspunde e elevul. Asta lipsește cu desăvârșire, necesită acordul celui examinat în online pentru a prelua controlul asupra echipamentului său IT”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Ministrul Educației a mai precizat că în acest an școala online nu a fost atât de eficientă deoarece lucrurile s-au schimbat peste noapte și totul s-a întâmplat pe nepregătite. În acest sens au existat numeroase probleme pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru un astfel de scenariu, platformele nu au mers așa cum ar fi trebuit  în anumite zone din țară nu au existat conectivitate la internet și unii dintre elevi nu aveau posibilitatea de a deține un dispozitiv inteligent.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!