Sărbătoare lângă Turn! Chindia Târgoviște a promovat în Liga 1 după o așteptare de 21 de ani

dav
Publicitate

25 mai 2019 va reprezenta de acum înainte o zi istorică pentru fotbalul târgoviștean și dâmbovițean. Astăzi, Chindia a urcat din nou pe prima scenă a fotbalului românesc. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, roș-albaștrii au obținut promovarea matematic în Liga 1, după ce au învins la scor Luceafărul Oradea, 4-1, pe teren propriu.

În fața a peste 6 000 de spectatori, “lei” lui Viorel Moldovan au făcut spectacol, dar în același timp și visul promovării să devină realitate. Chiar dacă L. Mihai a irosit un penalty și Luceafărul a deschis prima scorul, prin Paraschiv, lacrimile de bucurie ale târgoviștenilor au curs neîncetat la finalul întâlnirii. Reușitele lui Florea, L. Mihai, Novac și Cherchez au făcut ca bucuria să fie una fără margini pentru miile de oameni aflați în tribune.

Imediat după ultimul fluier al arbitrului pe teren s-a văzut hora bucuriei încinsă de roș-albaștrii, iat spectatorii au dat năvală pe dreptunghiul verde al bătrânului “Eugen Popescu” pentru a sărbători alături de favoriți. Intrate pe teren, miile de spectatori s-au pozat, au cântat și au luat autografe de la principalii “actori”. Mai mult de atât, alături de acești au desfăcut șampania alături de roș-albaștrii pentru a se crea momente unice. De asemenea, în tribune s-au aprins fumigene roș-albastre, iar în timpul jocului s-au făcut valuri sud-americane,  creându-se o atmosferă așa cum nu a mai fost de multă vreme la Târgoviște.

În urma succesului cu Luceafărul, Chindia își menține locul de onoare în clasament, iar runda viitoare, împotriva Energeticianului, vizează tot victoria pentru a deveni campioană a Ligii a 2-a. Așadar, cu o etapă înainte de final, se poate spune că gruparea târgovișteană a avut parte de un sezon de vis încununat cu o mare performanță, care va rămâne în istoria fotbalului românesc și dâmbovițean.

 

Chindia Târgoviște  – Luceafărul Oradea  4-1 (1-1)

Marcatori: Florea (27), L. Mihai (64), Novac (89), Cherchez (90+1)/ Paraschiv (17).

Chindia: Aioani – Martac, Șandru, C. Dinu, Dumitrașcu – Neguț, Novac, L. Mihai (82 Vătavu), Mihaiu (77 Șerban) – Neicuțescu, Florea (63 Cherchez). Antrenor: Viorel Moldovan.

Luceafărul: Rus – Mitrică, Yabre, Opriș (69 Core), Moihendja – Roșu, Preoteasa, Chiorean, V. Pop (77 Ciul), Paraschiv, Bebey (63 Ludușan). Antrenor: Cristian Lupuț.

Stadion “Eugen Popescu. Spectatori: 6500.

Au arbitrat: Horia Mladinovici (București) – Bogdan Velicu (București), Alexandru Vodă (Alba). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București). Observatori FRF: Ion Olteanu (București) și Ioan Rădulescu (Târgu Jiu).

Cartonașe galbene: Cherchez/ Opriș, Chiorean, Mitrică (2).

Cartonaș roșu: Mitrică (75).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!