“Săptămâna de gheață”, o tabără complexă și riguroasă, în cadrul Școlii de Arte Marțiale Mixte AGER

Publicitate

Ionuț Parghel

La începutul anului, în perioada 2-5 ianuarie, a avut loc Tabăra “Săptămâna de gheață”, din cadrul  Școlii de Arte Marțiale Mixte AGER. Ajunsă la a doua ediție, tabăra desfășurată la Budeasa, s-a caracterizat de la început ca fiind un stagiu de pregătire extrem de riguros.

Disciplina, munca și studiul au reprezentat repere fundamentale pentru toți cei 20 de participanți, cu vârste cuprinse între 13 și 62 de ani . Timp de aproape o săptămână fiecare elev al Școlii AGER s-a aliniat unor rigori speciale, asemănătoare unei cazărmi.

Zilnic, sub îndrumarea lui Viorel M. Staicu (manager și fondator al Școlii de Arte Marțiale Mixte AGER) și Viorel Staicu Jr. (instructor AGER DOJO Târgoviște), cursanții au avut parte de trei antrenamente de “gheață” și un curs teoretic despre artele marțiale.

De exemplu, pe durata stagiului de pregătire, toții elevii școlii AGER și-au făcut singuri patul, dar în același timp, au arătat și o bună organizare în tot ce făceau în cadrul taberei. Mai mult de atât, în anumite zile, pentru buna desfășurare a antrenamentelor, aceștia au ieșit desculți afară, la temperaturi destul de scăzute.

Elevii Școlii AGER au strâns în repetate rânduri din dinți pentru a termina cu brio fiecare antrenament. La final, Tabăra “Săptămâna de gheață” s-a dovedit a fi un real succes pentru toți participanții.

“Tabăra s-a caracterizat de la bun început ca fiind dificilă pentru fiecare participant. Regulile au fost stricte. Totul a fost militar. Pe lângă antrenamente, în această tabără s-au acumulat adevărate lecții de viață, de conduită, de comportament sau de întărire a caracterului. Trebuiau învățate aceste lecții pentru că viața oferă diferite obstacole și trebuie depășite de fiecare dată.

La început, aproape toți participanții s-au speriat de rigorile impuse. Pentru majoritatea a fost un șoc. Încet-încet, fiecare a înțeles pentru ce a mers acolo, iar la final toată lumea a fost încântată de ce a putut să realizeze. Toți și-au depășit barierele impuse și cu toții au devenit oameni mai puternici în urma efectuării astagiului. Lecțiile învățate în cadrul taberei au făcut ca ei să-și cunoască mai bine potențialul”, ne-a precizat Viorel  Staicu Jr., instructor AGER DOJO Târgoviște.

În luna iulie, pentru cursanții Școlii de Arte Marțiale Mixte AGER va urma “Săptămâna de foc”, o altă tabăra în care disciplina va fi din nou cuvântul de ordine.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!