În a doua jumătate a lunii iulie a luat sfârșit Tabăra “Săptămâna de foc”, din cadrul Școalii de Arte Marțiale Mixte AGER, inițiată de Viorel M.Staicu, fondatorul și mangerul Școlii, cu sediul pe Calea Câmpulung din Târgoviște. Ajunsă la a doua ediție, tabăra desfășurată la Budeasa, s-a caracterizat de la bun început ca fiind de o disciplină și strictețe la cote maxime. Încă din momentul inițierii, aceasta a fost concepută ca nu fiind pentru oricine. Pe parcursul a cinci zile de “foc”, cursanții au avut parte de trei antrenamente pe zi și un curs teoretic, cu privire la ora de sănătate. La ediția din acest an a Taberei au luat parte 20 de elevi, cu vârste cuprinse între 13 și 62 de ani. Tot la ediția din acest an, Școala de arte Marțiale Mixte AGER a acordat la trei dintre cursanți Centura galbenă, în urma evaluărilor și pregătirilor din ultimii ani. Elevii cărora li s-au acordat Centura galbenă au fost: Ioana Diana Ciomag, Andrei Călin Ionică și Cătălin Vulpoiu. La începutul anului viitor, la Școala de Arte Marțiale Mixte AGER va debuta și “Săptămâna de gheață”.
Feedback
Tabăra de pregătire “Săptămâna de foc” a fost despre disciplină, autocontrol și despre atitudinea pe care o ai în momentele grele atunci când te doare, atunci când simți că nu mai poți continua și vrei să renunți. Sincer să fiu, în prima zi, după primul antrenament, am vrut să renunț și să revin acasă. Lucrul care m-a făcut să rămân acolo și să continui a fost scopul meu, acela de a lua centura. Centura galbenă în AGER a fost unul dintre cele mai grele teste pe care l-am trecut deoarece pretenția lui sensei Staicu M. Viorel a fost mare, dar cu cât pretenția este mai mare cu atât și rezultatele vor fi mai mari. Ca orice lucru greu de obținut, satisfacția de după este pe măsură.
Andrei Călin Ionică
Prima dată când am decis să fac parte din Școala AGER a fost pentru că am vrut să slăbesc și la recomandările unor prieteni din liceu care îmi spuneau că nu se aseamănă cu nimic din ce se făcea în altă parte. În urmă cu un an, când au apărut centurile în AGER, sensei Staicu M. Viorel a venit la un antrenament și ne-a spus că dacă vrem să reușim ceva în viață sau pe plan sportiv trebuie să avem scopuri pentru a nu ne pierde pe drum. Atunci, am decis să mă antrenez mai mult și să muncesc pentru a obține centura. Anul acesta când am ajuns în Tabăra “Săptămâna de Foc”, în care am făcut unele lucruri ciudate pentru unii, cum ar fi să “batem” copaci pentru a putea să ne “ascuțim” armele, care sunt reprezentate de întregul nostru corp, la final totul totul s-a dovedit a fi o reușită. Pe durata taberei am învățat că trebuie să avem atitudine în orice facem deoarece nu conta dacă mai puteam sau nu din moment ce nu toți aveam aceeași pregătire. Aici nu trebuia să arătăm că suntem obosiți sau că ne doare ceva deoarece în viață pe nimeni nu interesează dacă ai pățit ceva. La finalul taberei toată munca pe care am depus-o a fost răsplătită, obținând prima centură AGER. Taberele organizate și AGER-ul reprezintă experiențe unice în viață de care ar trebui să afle cât mai multă lume. Cei care vin la AGER trebuie să știe că la noi în sală nu doar ne batem, ci aici ne aflăm ca într-o familie.
Cătălin Vulpoiu