Salvarea COS Târgoviște, tot mai complicată! Sindicatul Valahia cheamă salariații la un protest major, organizat joi, 14 ianuarie

Publicitate

Salvarea Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște devine tot mai complicată la început de 2021. Guvernanții nu mai arată un interes atât mare pentru acest obiectiv așa cum se observa înaintea alegerilor parlamentare. La începutul lunii decembrie a anului trecut guvernarea PNL-istă se bătea cu mâinile în piept că vor face toate demersurile necesare pentru a salva COS Târgoviște de la distrugere.

În acest moment, salvarea combinatului reprezintă o mare nebuloasă. Dacă atunci discuțiile cu fostul prim-ministrul Ludovic Orban și fostul ministrul al Economiei, Virgil Popescu, se îndreptau spre o direcție bună, de această dată coordonatele par cu totul altele. Noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, nu pare interesat de demersurile făcute de Sindicatul “Valahia” pentru salvarea combinatului.

Săptămâna trecuta, reprezentanții sindicatului au solicitat o întâlnire cu actualul ministrul al Economiei, iar acesta nu a oferit niciun răspuns în acest sens. Cum nu fost băgat în seamă, liderul Sindicatului “Valahia”, Nicolae Dragodănescu, se vede nevoit să organizeze un protest în centrul municipiului Târgoviște pentru a se face încă o dată auzit, cu privire la salvarea combinatului. Potrivit acestuia, protestul va avea loc joi, 14 ianuarie, în fața Piața Prefecturii, între orele 12.00 -14.00.

“Săptămâna trecută și astăzi 11.01.2021, am avut întâlniri cu reprezentanții ai coaliției de guvernare de la USR Plus, pentru a le prezenta stadiul procedurii de preluare de către stat a activelor funcționale de la COS Târgoviște.

Ne-am întâlnit cu ei pentru ca avem acum la ministerul economiei un ministru al USR Plus – Claudiu Năsui și de el depinde finalizarea procedurii de preluare.

Am cerut o întâlnire cu actualul ministru al economiei pe subiectul COS Târgoviște si incă nu avem un răspuns la solicitarea noastră.

Nu mai este timp de așteptat A, dacă vă interesează salvarea COS Târgoviște și vreți să le spuneți asta politicienilor aflați acum la guvernare, veniți în Piața Prefecturii, joi 14 ianuarie, între orele 12.00 -14.00.

Am așteptat destul! Vă aștept joi la protest. Va rog sa aveți mască de protecție și sa respectați distanțarea socială și masurile sanitare!”, se arată într-un comunicat de presă emis  de Sindicatul Valahia, prin vocea liderului Nicolae Dragodănescu.

Așa cum se cunoaște, săptămâna trecută, salariații COS Târgoviște au avut parte de o nouă prelungire a șomajului tehnic.

Sindicatul Valahia din Târgoviște a început încă din vara anului trecut lupta pentru a salva ce se mai poate din fosta mare unitate metalurgică și, implicit, de a nu lăsa peste o mie de oameni șomeri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!