Salarii mai mari pentru profesorii debutanţi. Ce propune Ministrul Educaţiei

Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent la postul de televiziune B1 TV, că salariile profesorilor debutanţi ar trebui mărite, pentru că în acest moment sunt extrem de mici. Ministrul a spus că salariile acestora ar trebui să fie crescute până la nivelul salariului mediu pe economie.  „Propunerea mea este să avem un debut de salariu mediu pe economie pentru toți profesorii la început de carieră. Să înceapă cu salariul mediu pe economie, pentru că altfel școala fără profesori nu se poate, iar absolvenții cei mai buni ai universităților nu vor fi atrași spre cariera didactică, dacă vor avea oferte cu salarii duble sau triple”, a spus Sorin Cîmpeanu, la B1 TV.

Profesorii nu sunt motivaţi

Ministrul Educaţiei a spus că în acest moment profesorii debutanţi nu sunt deloc motivaţi financiar. „Salarizarea pentru profesori debutanți este total nemotivantă, după care ne plângem că nu avem profesori pregătiți. Voi propune inclusiv la nivel de lege”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Dacă se va da curs acestei propuneri, profesorii debutanţi ar urma să încaseze un salariu situat între 3650 leişi 3750 lei, valoarea salariului mediu net pe economie.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!