Șacalii și-au făcut apariția și în județul Dâmbovița. Vezi câte exemplare au fost estimate

Publicitate

O nouă amenințare a apărut de o perioadă bună de timp și în județul Dâmbovița. După porci mistreți și urși, în județul nostru și-au făcut apariția și șacalii, animale întâlnite de obicei în Dobrogea și în zonele de câmpie.

În Dâmbovița, șacalii fac ravagii în fondurile de vânătoare populate de iepuri, căprioare și mistreți. În urma unor estimări făcute, numărul lor se apropie de 200 și sunt extrem de periculoși.

Specialiștii de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi nu au raportat până acum probleme în gospodării. Deși nu atacă oamenii, aceștia pot face ravagii în gospodării. Prădătorii mănâncă din hoiturile și resturile de vânat abandonate de oameni pe câmpuri și atacă păsările și animalele domestice.

Potrivit experților, șacalii s-au înmulțit necontrolat în ultimii ani și au invadat mai multe zone din Oltenia, Muntenia Dobrogea și chiar Moldova, unde amenință specii pe cale de dispariție.

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic din familia Canidae, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă și cu botul ascuțit. El trăiește în nordul Africii, în sudul Asiei și în sudul Europei, hrănindu-se cu animale mici, păsări, șoareci sau alte rozătoare și hoituri și consumă și multe vegetale.

Bârlogul șacalului este ascuns în locuri singuratice, văgăuni cu mărăcinișuri, scobituri de pământ. Este un animal gregar, trăind în haite, fiind activ noaptea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!