Ruinele din fața Catedralei Mitropolitane de la Târgoviște au fost restaurate și conservate

Publicitate

Ruinele din fața Catedralei Mitropolitane au fost restaurate și conservate!

Cu o mică întârziere față de finalizarea proiectului de modernizare și reabilitare a Parcului din centrul municipiului Târgoviște, ruinele sunt acum gata, iar plasa de protecție care le-a înconjurat în ultimele trei luni a fost îndepărtată.

Investiția din Parcul Mitropliei, realizată după zeci de ani în care parcul nu a avut parte decât de cârpeli, a presupus: restaurarea ruinelor existente, punerea în valoare și protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces în incintă, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, amenajarea aleilor de acces.

Totodată, a fost desfăcut integral pavimentul existent şi a fost montat un pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale: zona alei pietonale, promenadă; zona loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard).

Proiectul cu o valoare de 5,3 milioane de lei a fost finalizat în luna septembrie acest an, iar parcul a fost reinaugurat de Zilele Cetății. Din cauza unor întârzieri în livrarea cărămizii de restaurare pentru care există un singur producător în țară, restaurarea ruinelor nu a putut fi gata la timpul acela.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!