Retrospectivă. Peste 3300 de urmăriți național și internațional, prinși în 2019. Unsprezece dintre ei au fost depistați în Dâmbovița

Publicitate

Poliția Română, la bilanțul pe primele 11 luni din anul recent încheiat (2019)!

În urma activităţilor de căutare ale polițiștilor, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigații Criminale, au fost depistate 3.322 de persoane urmărite la nivel național.

Dintre persoanele urmărite, 2.453 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 368 aveau mandate de arestare preventivă, iar 327 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare.

Alte 149 de persoane erau urmărite în temeiul unor sentințe de internare în unități medicale de specialitate, 13 erau evadate, iar 12 persoane erau urmărite prin Biroul Național Interpol.

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.

În Dâmbovița, pe parcursul anului trecut, polițiștii au depistat mai multe persoane căutate la nivel național sau internațional, astfel:

* Pe 23 ianuarie 2019, polițiștii din cadrul Compartimentului Urmăriți au identificat o femeie de 33 de ani, din Conțești, urmărită național în baza unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Femeia fusese condamnată la executarea pedepsei închisorii pe o perioadă de 3 ani și 8 luni, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

* Pe 5 februarie 2019, la sediul I.P.J Dâmbovița s-a prezentat un bărbat, din Târgoviște, urmărit internațional în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Dâmbovița. Cel în cauză era cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

* În data de 4 martie anul trecut, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Tărtășești au identificat un bărbat urmărit internaţional pe numele căruia autorităţile din Germania  au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de furt.

* În aceeași lună, pe 22 martie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de efective de la Postul de Poliție Petrești, au depistat pe raza localității Petrești un bărbat pe numele căruia autoritățile din Spania au emis un mandat european de arestare în vederea extrădării. Cel în cauză era cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participație la o organizație criminală și falsificarea mijloacelor de plată.

* La data de 16 mai 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de efective de la Postul de Poliție Potlogi, au depistat un bărbat de 32 de ani, din Potlogi, urmărit internațional. Pe numele lui, autoritățile din Germania au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

* Pe 20 iunie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița au identificat un bărbat de 32 de ani, din localitatea Românești, urmărit internațional.  Și pe numele acestuia, tot autoritățile din Germania emiseseră un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

* În prima lună de vară, pe 26 iunie 2019, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au depistat pe raza localității Buciumeni un bărbat urmărit internațional. Pe numele acestuia, autoritățile din Franța emiseseră un mandat european de arestare pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt.

* De asemenea, la data de 29 august 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza localității Tărtășești o femeie pe numele căreia autoritățile judiciare din Italia emiseseră un mandat european de arestare pentru comiterea a două infracțiuni de furt.

* Pe 27 septembrie anul trecut, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza municipiului Târgoviște un bărbat, de 50 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri.

* La 3 octombrie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu efective de la Poliția Orașului Fieni, au identificat un bărbat din Buciumeni, urmărit internațional. Pe numele lui, autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt.

* Și pe 26 noiembrie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat de 67 de ani, din Târgoviște, urmărit internațional. Pe numele lui, autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracțiuni de furt.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!