Renovezi bucătăria? Iată câteva idei pentru amenajarea mesei din bucătărie!

Publicitate

Atunci când renovezi bucătăria, probabil că te gândești în special la schimbarea mobilei și la stilul de ansamblu al încăperii. Vrei să amenajezi o bucătărie cu un aspect cât mai plăcut, pentru a găti cu plăcere zi de zi. De aceea, e important să alegi culori relaxante, mai ales deschise, care să te facă să fii plin de energie tot timpul.

În afară de alegerea corpurilor de bucătărie, e important să te ocupi și de zona pentru luat masa. Optează pentru o masă care să se potrivească cu atmosfera de ansamblu și cu starea de spirit pe care vrei să o ai atunci când iei masa.

Iată cum poți amenaja masa din bucătărie, pentru mese relaxante alături de cei dragi!

  • Alege o masă potrivită pentru stilul de ansamblu al bucătăriei

Dacă mobila din bucătărie pune mai degrabă accent pe culoarea naturală a lemnului, poți alege o masă la fel sau una de sticlă, cu modele colorate, pentru un contrast interesant. 

Același lucru este valabil și pentru o bucătărie modernă, în culori deschise, pentru că a crea un stil unitar nu înseamnă că nu poți fi creativ și surprinzător. De asemenea, poți varia și formele. Ca să îndulcești liniile drepte ale unei bucătării moderne, poți alege o masă rotundă, pentru aspect retro. 

  • Alege o masă rotundă, pentru un efect clasic franțuzesc

O masă simplă, rotundă și câteva scaune fără un design complicat sunt suficiente pentru a obține un aspect al zonei de luat masa care aduce aminte de cafenelele franțuzești. Această opțiune e ideală mai ales pentru bucătăriile mici, în care trebuie să gândești design-ul, pentru a avea un aspect cât mai degajat.

  • Alege corpurile de iluminat potrivite pentru zona mesei

Corpurile de iluminat pentru zona mesei sunt importante pentru întregirea atmosferei. Pentru un aspect vintage și pentru a te relaxa după zile lungi la muncă, poți alege pendule simple cu becuri în culori calde. Dacă vrei un design modern, alege lustre joase cu linii drepte și design funcțional sau pendule albe cu mai multe brațe, care emit o lumină mai rece.

  • Alege o masă extensibilă, perfectă pentru o bucătărie cu spațiu restrâns

Dacă nu ai destul loc pentru o masă mare, optează pentru una extensibilă, care poate fi folosită după nevoi, atunci când sunteți mai mulți la masă. Poți alege un design clasic, din lemn, sau o masă pentru bucătărie modernă, cu suprafață din sticlă. Gândește-te ce se potrivește mai bine pentru stilul bucătăriei.

  • Scaunele potrivite în funcție de stilul mesei

Pentru mese rotunde, alege scaune simple, cu aspect modern, din plastic și cu picioare de lemn cu aspect natural. De asemenea, pentru un aspect mai elegant și decorativ, poți alege scaune tapitate sau realizate din lemn. Dacă masa are un design simplu, poți alege și scaune colorate, care să înveselească atmosfera și să adauge o notă de creativitate.

Zona pentru luat masa necesită o amenajare atentă, atunci când decizi să renovezi bucătăria. Dacă schimbi mobila cu totul, ca să menții un aspect de ansamblu plăcut, poate fi nevoie să schimbi și masa cu ceva potrivit. Ai diferite optiuni, in functie de stilul ales si de starea de spirit pe care incerci să o creezi in incapere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!