Războiul” comunicatelor pe situația drumurilor montane. Poliția Dâmbovița, contrazisă de Asociația Turistică Peștera-Padina

Publicitate

Președintele Asociației Turistice Peștera-Padina, Valentin Calcan, replică la comunicatul poliției dâmbovițene, prin care aceasta anunță că circulația este închisă pe mai multe drumuri publice: Drumul județean 714 Moroeni – Padina, Drumul județean 713 A și Drumul Județean 713 Cabana Dichiu (km 8 + 500) – Cabana Piatra Arsă (km 16), atrăgând atenția conducătorilor auto că le este interzisă deplasarea pe aceste sectoare de drum.

Valentin Calcan liniștește sutele de turiști care au rezervări în următoarele zile în zona montană dâmbovițeană, menționând că, după ultimele evenimente (în ultimele zile, mai mulți turiști au avut nevoie de ajutor pe drumurile de munte, zonă aflată până pe 29 decembrie în cod galben de ninsori și viscol), este de înțeles ca poliția să ”sufle și în iaurt”.

”Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina – unica Stațiune din lume cu acces exclusiv cu elicopterul, … în opinia IPJ Dâmbovița!!!

Am luat act de Comunicatul emis de către IPJ Dâmbovița prin care suntem informați că TOATE drumurile către Stațiunea Peștera-Padina sunt închise! Pentru noi nu este nimic nou. Nu de azi, nu de ieri ci, de ANI de zile Poliția nu a eliberat aviz favorabil Consiliului Judetean Dâmbovița pentru drumurile din munte. Personal am participat acum 3-4 ani de zile la întâlnirile organizate de către CJD cu investitorii din turism și desigur cu reprezentanții poliției. Aflam că pe drumul Moroeni-Zănoaga sunt deja instalate mai multe indicatoare rutiere decât pe oricare alt drum judetean similar dar, tot ar mai trebui montate. Și acesta era un important impediment pentru eliberarea avizului.

Care este situația reală? Pe drum se circulă foarte bine (desigur, în condiții de iarnă). Pe acest «drum închis» de ani de zile, circulă zilnic și mașina poliției și salvarea în caz de nevoie și mașinile tuturor instituțiilor statului. Chiar și cea a Primăriei Moroeni ba chiar și cele de la CJD sau de la Guvern.

De aceea, cum să interpretăm acest comunicat în prag de An Nou? Ca un fel de «Sărbători fericite» , petrecere frumoasă celor peste 600-700 iubitori de munte? Oare se gândește cineva și la cei care muncesc în turismul montan, cei cca 300 de angajați la Peștera-Padina pentru care serviciul înseamnă bunăstare în familie? Cum ar fi să plece astăzi toți acasă, … șomeri?

Am fost și eu 12 ani în serviciul public al județului Dâmbovița și am văzut de prea multe ori acțiuni ale unor servicii publice făcute exclusiv spre binele lor nu și spre binele cetățenilor. Nu am fost niciodată de acord și am încercat mereu să schimb această atitudine. Pot înțelege, ca urmare a evenimentului de ieri din zona Piatra Arsă, că astăzi poliția suflă și-n iaurt. Dar oare, nu ar mai onest să prevenim activ orice situație neplăcută? Cine a împiedicat montarea unei bariere la Dichiu spre Piatra Arsă atunci când a devenit evident că accesul pe acel drum va fi imposibil? Este cineva împotriva unui filtru din când în când pentru a se verifica la intrarea pe drumul montan starea cauciucurilor? Asta ca să nu ne mai trezim în vârf de munte cu mașini echipate de vară pentru că nu-i așa, în București nu este zăpadă pe drum!

Eu cred că se poate soluționa cu înțelepciune orice problemă. Cred că și poliția județeană ține cu noi și ne va ajuta să facem turism de cea mai înaltă calitate la cea mai înaltă altitudine din Dâmbovița.

La Mulți Ani cu drag tuturor, inclusiv Poliției Dâmbovița!

Valentin Calcan – ATPP”

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!