Propunere a Ministerului Educației pentru elevii cu media sub 5 la Evaluarea Națională. Aceasta ar putea intra în vigoare cu anul școlar viitor

Publicitate

O propunere a Ministerului Educației, condus interimar de ministrul Daniel Breazu, presupune ca, de anul viitor, elevii clasei a VIII-a care nu reușesc să obțină media 5 la examenul de Evaluare Națională să fie obligați să urmeze cursurile învățământului profesional.

Deși propunerea a fost avizată favorabil de partenerii sociali ai instituției în ședința Comisiei de Dialog Social, iar preşedintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a declarat pentru MEDIAFAX că măsura nu ar trebui privită neapărat sub forma unei obligativități, ci mai degrabă sub forma unei orientări în domeniu care îi poate ajuta pe elevii în cauză, sunt voci care susțin că măsura nu face decât să îi ”stigmatizeze” pe cei care nu au reușit din diverse motive să obțină media 5.

Cei care susțin măsura spun că măsura va aduna multe comentarii pro și contra. Decizia finală va aparține Ministerului Educației.

Măsura ar urma să se aplice începând cu anul școlar următor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!