Programul Noua Casă va continua și în acest an, iar sumele ar putea fi suplimentate. Precizările ministrului de Finanțe

2
Publicitate

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a susținut faptul că programul Noua Casă va avea continuitate și în acest an, iar suma alocată pentru derularea proiectului ar putea chiar să fie suplimentată. Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casă, conform FNGCIMM, este în valoare de două miliarde lei, potrivit libertatea.ro. 

Programul are ca scop susținerea persoanelor care-și doresc să-și achiziționeze o locuință, prin prin contractarea de credite garantate de stat.

„Astăzi am semnat şi continuarea programului Noua Casă, acordarea plafonului pe acest an, care se va menține la nivelul de anul trecut în primă fază şi, în funcție de evoluția programelor, de fapt la toate, în funcție de evoluția programelor, vom suplimenta plafoanele. Ce mi-aş dori este ca ele să întrunească solicitarea din partea beneficiarilor, astfel încât să putem suplimenta”, a declarat Adrian Câciu, potrivit libertatea.ro.

Cei care vor să apeleze la acest program trebuie să îndeplinească însă o serie de condiții. Astfel, beneficiarul nu trebuie să dețină o proprietate, nici singur și nici împreună cu soțul sau soția. Excepție fac persoanele care dețin o proprietate a cărei suprafață utilă este mai mică de 50 mp.  O a doua condiție este achiziționarea unei singure locuințe, iar a treia condiție este ca proprietarul să aibă calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul.  Pentru toate aceste informații, proprietarii trebuie să dea o declarație pe propria răspundere, scrie libertatea.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!