Profesorii vor beneficia de venituri majorate. Indemnizațiile dascălilor, calculate la nivelul salariilor din prezent

Publicitate

Veste excelentă pentru cadrele didactice din România! Profesorii vor primi mai mulți bani din această vară potrivit unui ordin semnat de Ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a semnat, miercuri, ordinul prin care salariile din învățământ vor crește începând din luna iunie.

Documentul prevede că indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, drepturile pentru învățământ special și simultan se vor calcula de acum la salariul de bază din prezent și nu la cel din 2018, așa cum era până acum.

Ministrul Educației a semnat, ieri, Ordinul 3933 potrivit căruia, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2021, majorările/creșterile salariale (dirigenția, gradația de merit, învățământul special și simultan +control financiar preventiv) prevăzute la rt. 4, art. 5 alin (1), art.7, art. 8 în Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, respectiv art. 15 din Legea-cadru br. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică la salariul de bază deținut/aflat în plată.

„Prevederile art. 14 alin.(3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iunie 2017”, se arată pe edupedu.ro.

Acum, direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației, unitățile  și instituțiile de învățământ preuniversitar/universitar de stat, inspectoratele școlare și bibliotecile centrale universitare trebuie să ducă la îndeplinire prevederile ordinului de ministru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!