În prima săptămână de școală, 1091 copii și 604 personal școlar, confirmați pozitiv COVID-19

Publicitate

Fostul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că peste 1.000 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală.

Datele au fost culese de Ministerul Educaţiei din unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare.

”1.091 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID -19. Ca urmare, s-a suspendat activitatea faţă în faţă în 795 de clase sau grupe de învăţământ preşcolar, ceea ce a mărit cumva numărul elevilor aflaţi în situaţia de a învăţa la distanţă”, a declarat Sorin Ion, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în prima săptămână din noul an școlar, Ministerul Educaţiei a identificat şi 604 de persoane infectate care lucrează în învăţământ – personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic.

Ținând cont că aceste date au fost cele de vineri (data de referinţă pentru stabilirea scenariilor), începând din această săptămână, numărul de copii care vor învăţa în sistem online din această cauză rămâne relativ constant.

Totodată, prof. Sorin Ion a menţionat că în aceste zile se transmit teste către cabinetele medicale din instituţiile de învăţământ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!