Președintele CJ Dâmbovița, despre necesitatea centurii ocolitoare a orașului Găești:”Acolo este tragedie. Traficul este infernal”

Publicitate

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și-a exprimat dorința de a se construi în jurul orașului Găești o centură ocolitoare. Potrivit acestuia, centura este foarte necesară pentru județul Dâmbovița pentru fluidizarea traficului, iar cei care sunt nevoiți să treacă prin Găești pentru a ajunge la destinația lor finală fac mult mai multe ore pe drum. Proiectul ar urma să fie finanțat prin programul Anghel Saligny, a spus președintele CJ Dâmbovița, potrivit dcnews.ro.

“Suntem în prim proces pentru studiu de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Găești. Orașul Găești, este o tragedie acolo. Este traficul infernal și așa, cum este și DN7 și DN 71. Toți au vorbit înaintea mea de centuri ocolitoare pentru Găești, dar nimeni nu a pus-o pe hârtie. Pe unde vine centura asta, prin stânga, prin dreapta? Acum avem studiu de fezabilitate rezolvat, avem finanțarea asigurată prin Anghel Saligny.

Orașul Găești este orașul de lângă autostrada București-Pitești. Este orașul care face legătură între Oltenia și Moldova. Dacă te duci de la Craiova la Focșani, nu ai pe unde să o iei, doar pe acolo o iei. Este o tragedie”, a spus Corneliu Ștefan, potrivit dcnews.ro.

De asemenea, președintele Consiliului Județean susține că ruta ocolitoare este un fapt absolut necesar, având în vedere că traversarea orașului se face foarte greu, mai ales la orele de vârf.

“În concluzie, proiectul acesta pe care noi ni l-am asumat, acela de a realiza aceste centuri ocolitoare ale centrelor urbane, este un proiect de județ. Vă spun că, după ce vom realiza aceste proiecte, atunci se va vedea și dezvoltarea județului Dâmbovița. Vom atrage și investitorii”, a declarat Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliul Județean Dâmboviţa, potrivit dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!