Știai că brânza telemea dă gust și savoare mâncărurilor? Dacă vrei să gătești ceva interesant, următoarele recomandări de rețete ar putea să îți stârnească interesul și să… te pună la treabă. Important aici este să alegi o brânză telemea de calitate și super gustoasă pentru ca preparatele tale să iasă ca la carte.
Hai să vezi ce bunătăți poți face cu telemeaua ca principal ingredient!
O pizza super interesantă
Rețetele de pizza nu mai sunt ca altă dată pentru că este permisă imaginația în bucătărie. Dacă blatul este pregătit, poți adăuga sosul de roșii, câteva frunze de busuioc, porumb, ciuperci și cubulețe de telemea.
Compoziția se bagă la cuptor la maxim 200 de grade Celsius până când se rumenește și începe să miroasă bine. Și trebuie să știi că sortimentele de telemea de pe Auchan.ro ar putea fi excelente pentru o super pizza ca aceasta, făcută în casă chiar de tine.
Cartofi la cuptor cu telemea
Poți face o rețetă de cartofi copți la cuptor super delicioasă. Iar ca lucrurile să meargă repede și să nu aștepți prea mult până se fac, poți fierbe trei cartofi în coajă, pentru 10 minute, după care să îi bagi la copt pentru cel puțin o jumătate de oră la cuptor, înveliți în folie de aluminiu.
Odată făcuți ar trebui să fie pufoși și ușor de tăiat. Astfel, poți scoate un pic din mijlocul cartofului, cu ajutorul unei lingurițe, după care poți adăuga cubulețe de telemea, porumb, ou fiert tocat mărunt, oregano și o linguriță de maioneză ca să lege ingredientele. Wow, ce gustos!
Merdenele gustoase cu telemea si mărar
Știai că poți face și tu merdenele la tine acasă? În primul rând ar trebui să ai un blat pufos, special pentru un asemenea preparat. Foietajul respectiv se poate umple cu brânză telemea mărunțită și amestecată cu câteva fire de mărar tocate.
Urmează apoi să tai foietajul după bunul plac, fie în pătrățele, fie triunghiuri. Se bagă apoi compoziția la cuptor la peste 175 de grade Celsius și se țin până se rumenesc, apoi se servesc aproape fierbinți. Și iată ce merdenele gustoase poți face în casă, cu o telemea de calitate.
Sărățele cu telemea și chimen
Și sărățelele se fac destul de ușor la cuptor. Dacă ai deja blatul preparat, cu untură sau ulei, după preferințe, poți adăuga brânza telemea rasă pe deasupra, apoi chimen din plin. Se bagă la cuptor la gradele potrivite, însă nu mai puțin de 170. Iar când vezi că sunt rumenite le poți scoate de la cuptor și servi după 10-15 minute.
Ouă umplute cu telemea
Vrei să faci o rețetă deosebită și diferită față de cele clasice? Poți găti ouă umplute cu… telemea. Și această rețetă este destul de simplă. Îți trebuie cel puțin 6 ouă fierte și brânză telemea fărâmițată. Se amestecă gălbenușurile fierte cu brânza respectivă, se poate adăuga mărar, boia dulce, piper și o linguriță de muștar.
Compoziția respectivă se așează în jumătățile albușurilor de ouă. Poți pune deasupra și un sos realizat din smântână cu maxim 25% grăsime și două-trei linguri de maioneză. Totul se pune la rece în frigider și se servește când foamea își face simțită prezența.
Așadar, telemeaua poate fi ideală pentru o grămadă de preparate, așa cum sunt și cele prezentate mai sus. Încearcă-le și tu și vezi care îți place cel mai mult.