Predicția medicului Octavian Jurma, despre evoluția pandemiei de Covid: “Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători”

21
Publicitate

O veste mai mult decât bună venită din partea doctorului cercetător Octavian Jurma. Acesta a transmis, miercuri seara, că dacă trendul actual de scădere a cazurilor de coronavirus se menține constant, înainte de sărbători majoritatea județelor vor ajunge la incidențe de sub 3 la mie.

Medicul timișorean crede că  la jumătatea lunii noiembrie se va ajunge la 5 000 de cazuri pe zi, acesta fiind „pragul de suportabilitate al spitalelor”. Acesta mai consideră că România este singura țară din Europa care a mers până la capăt cu imunizarea de turmă prin infectare și a lăsat un val epidemic să ajungă la un vârf nestingherit.

„Prognoza simplă a incidenței pe județe în perioada următoare. Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători, dacă trendul actual se menține constant. Vă atrag atenția că prognoza în această perioadă este puternic influențată de măsurile luate și conformarea populației cu acestea.

Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieșirea din valul 4-Delta, alături de conformarea cu măsurile existente. Mă îngrijorează faptul că avem județe ca Satu Mare care se mențin într-un platou înalt de mai multe săptămâni”, a transmis doctorul pe Facebook.

Totodată, medicul Octavian Jurma a mai precizat că numărul deceselor va continua să rămână ridicat pentru încă o anumită perioadă de timp.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!