Peste 60 de permise reținute în primul week-end din 2020! Zeci de șoferi dâmboviteni au fost trași pe dreapta

Publicitate

Numeroși polițiști dâmbovițeni au acționat în week-end, în stradă și au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare și au intervenit în aproape o sută de sesizări.

În urma neregulilor constatate în trafic, oamenii legii au reținut numai puțin de 62 de permise de conducere și au retras opt certificate de înmatriculare.

“În perioada 4-5 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost în teren și au continuat acțiunile pentru menținerea unui climat de ordine si siguranță publică.

Pe parcursul celor două zile, polițiștii au intervenit la 91 de evenimente, dintre care 65 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 51 de infracțiuni, dintre care 23 contra persoanei și 14 contra patrimoniului. Patru persoane au fost surprinse în flagrant delict.

Totodată, polițiștii au aplicat 642 de sancțiuni contravenționale, iar în domeniul circulației rutiere, au fost constatate 9 infracțiuni, reținute 62 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Din totalul celor 9 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, 3 au fost conduceri sub influența băuturilor alcoolice, șoferii prezentând alcoolemii cu valori cuprinse între 0,76 și 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, alte 4 au constat în conducerea unor autovehicule de către persoane care nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, se arată într-un  comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!