Performanță școlară deosebită. Un elev târgoviștean a obținut medalia de argint la olimpiada internațională de geografie

Publicitate

Un elev din Târgoviște a reprezentat la înălțime județul Dâmbovița la Olimpiada  Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est, găzduită în acest an de orașul Belgrad din Serbia. Angelo Andi Petre, elev al Colegiului Național “Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște a obținut la această disciplină medalia de argint. Distincția adjudecată în Serbia a reprezentat o performanță de neegalat până acum în județul Dâmbovița. La ediția din acest an a concursului au participat 78 de elevi, ce au reprezentat 8 țări. Acesta a fost în limba engleză și a cuprins o probă scrisă, o probă practică și o probă multimedia.

Angelo Andi Petre este prospăt absolvent al Colegiului Național “Ienăchiță  Văcărescu”, cu media generală aproape 10, iar de curând a fost admis la Facultatea de Geografie, din cadrul Universității București, la secțiunea olimpici. Pe durat liceului, târgovișteanul a mai obținut două premii I, patru premii II și două mențiuni, fiind premiat de Ministerul Educației Naționale și pentru consecvența participării la etapa națională (cinci ani consecutivi participant și premiant la Olimpiada Națională de Geografie.

Într-un interviu acordat pentru incomodmedia.ro, Angelo Andi Petre a precizat că participarea la Olimpiada Internațională a reprezentat ceva deosebit. “Pentru mine, participarea la Olimpiada Internațională de Geografie a Europei Centrale, de Sud și Sud –Est a reprezentat un vis devenit realitate. Încă de la prima participare la Olimpiada Națională de Geografie 2015, desfășurată la Cluj-Napoca, am intrat în contact cu barajul de selectare a lotului internațional și am rămas uimit de amploarea și importanța unei astfel de competiții. Când am început liceul, mi-am stabilit trei mari obiective: să aprticip la toate etapele naționale ale olimpiadei, să obțin locul I și să reprezint România la o etapă internațională. Mă declar mulțumit, la final de drum, pentru că am reușit să-mi îndeplinesc toate obiectivele. Poate că cel mai semnificativ moment a fost cel în care am fost anunțat, în urma susținerii barajului, că voi reprezenta România la această etapă, iar explozia de emoții și sentimente m-a copleșit în momentul în care am urcat pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș, în fața a 600 de oameni, pasionați de geografie”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!