Peisaj dezolant! Cursul râului Ialomița, sufocat de tone de gunoaie în nordul județului Dâmbovița. Este pusă în pericol alimentarea cu apă a mai multor localități

Publicitate

Ionuț Parghel

Peisaj dezolant pe râul Ialomița în zona nordică a județului Dâmbovița.

În ultima perioadă, atât albia majoră, cât și cea minoră ale apei au fost sufocate de deșeurile aruncate de oameni. Intervalul vizat cu probleme grave se află între localitățile Glod – Moroeni – Pietroșița – Buciumeni.

Conform unui comunicat al Companiei de Apă Târgoviște, în această zonă oamenii aruncă gunoaiele în rețeaua de evacuare sau direct pe malul râului.

În data de 08.01.2020 o echipă a Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA din cadrul secţiei Pucioasa s-a deplasat pe cursul râului Ialomiţa, în zona Glod – Moroeni – Pietroşiţa – Buciumeni unde a identificat numeroase deşeuri atât în albia minoră cât şi în albia majoră a râului Ialomiţa.

 Au fost parcurse doar câteva locaţii din comunele mai sus menționate fără a se verifica deversările de ape uzate din gospodăriile individuale fără sistem de canalizare sau, în zona montană, deversări de la cabane şi case de vacanţă. În perioada anului în care se înregistrează temperaturi negative, în apa brută se dezvoltă bacterii anaerobe care împreună cu toţi factorii poluanți şi deversările necontrolate pot pune în pericol alimentarea cu apă a oraşului Pucioasa şi a comunelor limitrofe.

 Având în vedere cele menţionate anterior, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA vă asigură că va lua toate măsurile ce se impun în vederea diminuării poluării râului Ialomiţa şi gestionării acestei situaţii pentru ca apa tratată, stocată şi distribuită către cetăţenii oraşului Pucioasa şi a comunelor limitrofe, să respecte prevederile Legii 458/2002 privind calitatea apei potabile, cu modificările și completările ulterioare. Ataşăm prezentului comunicat de presă fotografii din zona Glod – Moroeni – Pietroşiţa – Buciumeni, realizate în data de 08.01.2020.

Astfel, cum cursul râului Ialomița este sufocat de tone de deșeuri și gunoaie este pusă în pericol alimentarea cu apă a orașului Pucioasa, dar și a comunelor limitrofe.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!