Patru bărbați, reținuți după ce dat spargeri în Târgoviște și Poiana

Publicitate

Patru dâmbovițeni au ajuns în arestul Poliției Municipiului Târgoviște și al Poliției Orașului Titu după ce au dat spargeri, la început de an, în două localități din județ.  Aceștia ar fi sustras din locuințele pe care le-au spart numeroase bunuri, precum televizoare, sisteme audio sau unelte electrice.

“La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au reținut pentru 24 de ore doi bărbați de 25 și 38 de ani, din localitatea Corbii Mari, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări  a reieșit că, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie a.c., bănuiții ar fi sustras dintr-o anexă, de pe raza municipiului Târgoviște, mai multe unelte electrice, prejudiciul fiind estimat la 10.000 de lei. Bunurile sustrase au fost recuperate și predate persoanei vătămate. Astăzi, 8 ianuarie, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

De asemenea, ieri, 7 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au probat activitatea infracțională a două persoane de 24 și 45 de ani, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unor măsuri preventive. În sarcina acestora s-a reținut că, în noaptea de 4 spre 5 ianuarie a.c., ar fi sustras dintr-o locuință, de pe raza localității Poiana, două televizoare și un sistem audio portabil.

Pentru prevenirea furturilor din locuințe, polițiștii vă recomandă:

Dacă locuiți la casă, evitați depozitarea în curtea locuinței a ambalajelor bunurilor de valoare achiziționate. De asemenea, puteți monta un sistem de supraveghere video în exterior care să vă transmită la distanță, prin internet, orice activitate desfășurată în curtea casei.

Montați grilaje la ferestre și încuietori solide la ușa de acces, mai ales dacă locuiți la parter sau la primul etaj.

Dacă locuiți la bloc, montați un interfon, luați măsurile necesare ca la intrările blocului și pe paliere să existe o iluminare corespunzătoare și dotați cu încuietori solide ușile de la subsol, terase și intrările suplimentare.

În permanență, încuiați ușa de la intrare, chiar dacă sunteți în locuință. Nu lăsați ferestrele întredeschise!

Atenție și la anexele gospodărești! Asigurați-le corespunzător!

Evitați să permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea. Și totuși, dacă astfel de persoane pătrund în casa dumneavoastră, nu le lăsați nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!