”Pasărea de foc”, spectacol de Irina Niculescu, se joacă și la Festivalul BABEL de la Târgoviște

Publicitate

Teatrul Tony Bulandra vă așteaptă, joi 6 iunie, de la orele 21:oo, în Piața Mihai Viteazul din Târgoviște, pentru a urmări ”Pasărea de Foc”, o producție a teatrului gazdă de la Târgoviște pentru festivalul BABEL.

Spectacol de teatru de umbre corporale și de păpuși, creat pe muzica lui Igor Stravinsky, o adaptare liberă a poveștii „Pasărea de foc și Kaschei, magicianul cel rău”. Un spectacol original în care lumina și întunericul se întâlnesc pe ecranul de pânză pentru a da naștere unei lumi fascinante și efemere. Întunericul și răul se cuibăresc uneori în sufletul omului. Binele are însă o armă imbatabilă, de aceea triumfă în toate poveștile: puterea de sacrificiu în numele iubirii față de oameni, față de viață. Regia este semnată Irina Niculescu, muzica: Igor Stravinsky, scenografia: John Lewandowski, voice-over: Sebastian Bălășoiu.

În distribuție îi veți putea urmări pe: Ana Maria Cucuta | Cristina Dumitra | Teodora Antal | Mihai Balaceanu |  Cosmin Cosma

Pe scurt: Pasărea de Foc este o Pasăre Phoenix, despre care se spune că trăiește mii de ani. Când își simte sfârșitul își face un cuib din plante aromatice și tămâie și îi dă foc, arzând odată cu el. Din cenușa rămasă se naște o altă pasăre de foc. Trilul ei are darul de a-i însănătoși pe cei bolnavi, de a le reda vederea celor orbi. În această poveste, trilul ei îl farmecă pe Ivan și un grăunte de lumină se naște în sufletul său spre a rămâne acolo pentru totdeauna.

Ivan și Pasărea de Foc vor spulbera vraja lui Kaschei dictatorul și vor trezi lumea înghețată de Kaschei, iar Ivan își va regăsi părinții. Încă o dată, lumina va alunga întunericul, dragostea și încrederea în viață vor învinge.

Accesul este GRATUIT.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!