Părerea elevilor din București după ce Municipiul a intrat în scenariul roșu

Publicitate

Municipiul București a intrat, din nou, în scenariul roșu, fapt ce ar aduce după sine o decizie cu privire la continuitatea școlilor în regim fizic. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține continuitatea cursurilor chiar și în scenariul roșu, pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, drept urmare a cerut acest lucru reprezentanților CNSU.

Elevii susțin această decizie a ministrului, spunând că nu au cum să promoveze așa cum și-ar dori examenele naționale dacă nu au o interacțiune directă cu profesorul de la clasă. Aceștia au adresat un mesaj reprezentaților Consiliului Național pentru Situații de Urgență în care explică faptul că viitorul multor tineri se află în mâinile lor, de aceea decizia pe care o iau în acest context este una definitorie pentru generația actuală.

Ministrul Educației și-a exprimat deja opinia referitoare la momentul în care situația pandemiei ar scăpa din nou de sub control, spunând că școlile ar trebui să se închidă ultimele și să se deschidă primele. Acesta a declarat că a solicitat deja la CNSU ca elevii claselor terminale să continue studiile indiferent de scenariul în care se află o anumită localitate, punând accentul pe necesitatea de pregătire intensă pentru examenele naționale.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!