Parada Babel FAST 2019. Muzică, dans, artificii, veselie pe străzile din Târgoviște

Publicitate

Explozie de veselie pe străzile municipiului Târgovişte luni seara! Sute de “nuntaşi” au făcut spectacol într-un decor de poveste, la “Parada Babel FAST” 2019. Chiar dacă vremea nu a fost una tocmai prietenoasă, “Parada Babel Fast” a scos numeroşi târgovişteni pe străzi, iar atmosfera a fost una de zile mari: muzică, dans, costume în culori specifice zonelor de unde provincei care iau parte la spectacol şi explozii de artificii.
Festivalul Babel a început cu Laboratoarele Festivalul Babel a început cu Laboratoarele Babel-Imago, laboratoare de teatru dens, un concept inedit inventat de criticul de teatru rus Oleg Loevski. Esenţa acestor Laboratoare este de a genera în actor atitudinea creatorea eliberată de presiunea gândului că se află într-o producţie de teatru care nu va mai suporta modificări. Laboratoarele oferă libertate şi o sumedenie de posibilităţi.

BABEL-ul deschide toate porţile!

Pe lângă Directorul Festivalului Mc Ranin şi selecţionerul principal Liviu Cheloiu, au făcut o introducere scurtă, dar cuprinzătoare, regizorul şi profesorul de teatru Scott Johnston (Scoţia) şi jurnalistul german Dieter Topp, care au vorbit, în esenţă, despre cum un oraş mic poate deveni foarte încăpător, prin implicarea Teatrului Tony Bulandra şi a Primăriei şi Consiliului Local Târgovişte.
Regizorii ruşi Dumitru Acriş (originar din Republica Moldova), Oleg Eremin şi Kiril Vîtoptov au dovedit că pot lucra în doar şapte zile, cu actori străini, nişte partituri inedite şi cu greutate semantică. Publicul şi invitaţii străini au fost curioşi să afle detalii din culisele laboratoarelor, astfel încât discuţiile de după au fost revelatoare.
Teatrul Ariel Râmnicu-Vâlcea, prin spectacolul „Colonelul şi păsările”, a fost o foarte bune reprezentare a temei ediţiei de anul acesta: „Imagine”. Imaginile filmice, muzica surprinzătoare care a avut rol în dezvoltarea firului epic au ţinut spectatorii în scaune până la o oră târzie.
Tema din acest an a festivalului Babel este “Imagine”, iar până pe 9 iunie vor exista câte trei reprezentaţii pe zi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!