Pagube produse de ploi și vijelii în Dâmbovița! Autoritățile județene au cerut sprijin din Fondul de Intervenție al Guvernului

Publicitate

Patru solicitări de sprijin financiar pentru judeţul Dâmboviţa, înaintate viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu!

Precipitațiile abundente din ultima perioadă au adus un potop de necazuri în comunele dâmbovițene Iedera și Valea Lungă, localități în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole, însoţit de directorul general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, au efectuat o vizită pentru a analiza pagubele.

După reuniunea Comitetului Pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Instituţia Prefectului Dâmboviţa au înaintat viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu o solicitare de a adopta patru proiecte de hotărâre, privind alocarea a 5.300.000 lei din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru comunele Valea Lungă, Vulcana-Băi, Ocniţa şi Iedera.

Pentru comuna Iedera, suma solicitată este de 1.900.000 lei şi vizează realizarea, în regim de urgenţă, a lucrărilor necesare pentru refacerea şi punerea în siguranţă a drumului comunal DC 115B Iedera de Jos – Colibaşi. Investiţia este justificată de activarea unei eroziuni pe malul stâng al pârâului Ruda, care a afectat partea carosabilă a DC 115B pe o lungime de aproximativ 300 m. În prezent, circulaţia pe drumul comunal este închisă.

Pentru comuna Ocniţa s-a solicitat suma de 300.000 lei în vederea realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea străzilor şi uliţelor pietruite, afectate de precipitaţiile din perioada mai – iunie 2019. Investiţia este justificată de faptul că accesul în zona afectată se desfăşoară cu dificultate, întrucât, din cauza îndepărtării materialului pietros, s-au produs făgaşe pe partea carosabilă ce nu permit desfăşurarea în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere.

Pentru localitatea Valea Lungă suma solicitată este de 2.400.000 lei în vederea realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea străzilor şi uliţelor pietruite afectate de precipitaţiile din perioada mai – iunie 2019. Lucrările se impun deoarece accesul în zona afectată se desfăşoară cu dificultate din cauza debitelor crescute pe cursul local de apă “Valea lui Nat”, fapt ce a condus la reactivarea eroziunii de mal drept şi la distrugerea străzii “Uliţa 11”, amplasată paralel cu acest curs de apă.

În ceea ce priveşte comuna Vulcana-Băi, suma solicitată, de 700.000 lei, este necesară realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea podurilor afectate de precipitaţiile abundente, cu atât mai mult cu cât în zonă accesul se desfăşoară cu dificultate, din cauza debitelor crescute pe râul Vulcana, care au afectat şi podurile din beton armat din punctele “Moară” şi “Noroaia”.

Având în vedere faptul că fenomenele meteorologice nefavorabile sunt încă în desfăşurare, iar efectele acestora pot produce în continuare pagube, autorităţile judeţene continuă monitorizarea situaţiei.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!