Olandezul Joop Visscher, principalul suspect în cazul crimei din Gura Șuții s-a sinucis. Cine răspunde acum pentru moartea micuței Mihaelei Adriana

Publicitate

Joop Visscher, olandezul de 47 de ani care este suspectat că a răpit-o și ucis-o pe Mihaela Adriana, fetița de 11 ani, din Gura Șuții, s-a sinucis. Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul ar fi intrat cu mașina deliberat în fața unui TIR, pe o șosea din Olanda. Pe numele său era emis un mandat european de arestare.

Printr-un comunicat, Ministerul Public din Olanda a confirmat că cetățeanul olandez căutat în România pentru crima de la Gura Șuții a murit. Și autoritățile române au confirmat că suspectul s-a sinucis, informațiile provenind de la poliția olandeză.

Bărbatul a stat în România doar 4 zile, el a venit în țară miercuri, 18 septembrie, și a plecat sâmbătă, 21 septembrie.

În special pentru că suspectul a mai fost acuzat de agresiune sexuală și violență, avocatul Bogdan Păun a declarat pentru MEDIAFAX că cetăţeanul olandez putea fi împiediat că plece din România: ”Puteau emite un mandat de aducere, cel puţin, ca să-l audieze în calitate de martor. În astfel de situaţii iei măsuri urgente. Procedural, aveau toată acoperirea. Nu erau necesare probe concludente. Începi urmărirea in rem şi audiezi persoane care pot da indicii, având în vedere şi imaginile”, a declarat avocatul, citat de presa centrală.

 

Johannes Visscher era și sub supravegherea poliției olandeze. Principalul suspect al crimei din Gura Şuţii a mai fost anchetat pentru agresiuni sexuale, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Olandezul a fost surprins de camerele de supraveghere la Gura Șuții plimbându-se cu o maşină de teren prin localitate. Adriana, victima sa, se afla pe bancheta din faţă a maşinii.

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că în urma morţii principalului suspect al crimei din Gura Şuţii dosar va fi clasat cu menţiunea „decesul făptuitorului”. Cu alte cuvine, nimeni nu va răspunde pentru moartea fetiței de 11 ani din Dâmboviţa.

Olandezul în maşina căruia a fost văzută pentru ultima oară fetiţa din Dâmboviţa fusese pus sub acuzare pentru trei infracţiuni: omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate. Autorităţile române făceau demersuri pentru aducerea în ţară a pedofilului.

Mihaela Adriana Fieraru a dispărut vineri şi a fost găsită moartă duminică, după 44 de ore, pe un câmp din apropierea localității Produlești. Potrivit medicilor legiști, fetița a murit după ce a fost sugrumată cu pantalonii pe care-i purta.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!